“Uloži napor” i odaberi najudobniji nameštaj za zimske dane

Upoznajte nameštaj koji predstavlja kombinaciju estetike, jednostavnosti i funkcionalnosti...

Umage je danska reč koja označava ulaganje napora, a ujedno je i ime firme koja dizajnira jedinstven nameštaj poznat po pristupačnosti, visokokvalitetnim materijalima i istinskom brigom o životnoj sredini. Kombinacija jedinstvene estetike, jednostavnosti i funkcionalnosti rezultirala je izuzetnim dizajnom koji u prvi plan stavlja održivost i neraskidivu vezu čoveka sa prirodom.

Danski proizvođač udobnog i pristupačnog nameštaja se odlučio za jedan specifičan proces proizvodnje koji je minimizirao ugljenični otisak, a maksimizirao etičku posvećenost ekološkoj odgovornosti. Osnivači su želeli da stvore održiv koncept fleksibilnih kvalitetnih dizajna inspirisanih nordijskom tradicijom, što je učinilo prelepu funkcionalnost dostupnu svima.

Priroda je ovde ta koja stvara osećaj lakoće, osećaj spokoja i prilagođava palete boja, oblike i šare koji su božanski. Umage nameštaj je savršena prilika da u svoj dom unesete ovaj osećaj, kombinovanjem čvrstih prirodnih materijala, prefinjenih oblika i boja sa skandinavskim idejama urbanog življenja.

Iako stvaranje i prodaja nameštaja i rasvete nikada ne može biti 100% održiva, želja ovog proizvođača je da uloži dodatan napor u očuvanju životne sredine. Zanimljivo je pomenuti da su upravo iz tog razloga napravili saradnju sa nevladinom organizacijom One Tree Planted, tako da svaki put kada se proda neki njihov komad nameštaja izrađen od drveta, kompanija sadi po jedno stablo.

Za svoje proizvode uvek biraju kvalitetne materijale kako bi obezbedili produženi životni ciklus svog dizajna, tako da i kupci mogu voditi održiv način života uz brigu o životnoj sredini. Kako se vremena menjaju, dizajn se može promeniti u skladu sa tim, pa tako – ukoliko odjednom želite kožu na svojim trpezarijskim stolicama umesto velura, jednostavno zamenite materijale za nekoliko minuta. Ista stvar je moguća i sa njihovim ležaljkama, ormarićima i drugim odgovornim dizajnom. To znači da možete dodati novi život dizajnu i svom enterijeru bez kupovine potpuno novog komada nameštaja, štedeći prirodne resurse.

Jedan od najvažnijih aspekata dizajna nameštaja i osvetljenja u Umage svetu su višestruke funkcije i fleksibilnost. Dizajniranje sa više od jedne funkcije na umu je održiv način razmišljanja jer smanjuje broj proizvoda koje treba da kupite da biste dobili kompletno podešavanje za svoj prostor. Svi dizajni se mogu razdvojiti u ključne elemente za reciklažu, a istrošeni delovi se mogu zameniti, kako bi se produžio životni vek dizajna.

Izvor: umage.com

Povezane teme