Sve što ste oduvek hteli da znate o barskim stolicama

Ako ste se ikada mučili da odaberete pravu barsku stolicu za vaš prostor, niste sami.

To je naizgled jednostavan koncept ... sa oko milion varijanti koje mogu odvesti ukupni dizajn različitim putem. Bilo da ste u potrazi za barskim stolicama za kuhinju, šank, terasu, ili nešto sasvim drugo, evo nekoliko stvari koje će vam pomoći da suzite pretragu. Ne brinite. Savršena barska stolica postoji, i vi ćete je naći!

U suštini, prva stvar koju treba da razmotrite je prostor gde će barske stolice ići. Ovo će obezbediti savršenu polaznu tačku za potragu. Ukoliko će vaše barske stolice biti u blizini drugih stolica, mogli biste da razmislite da budu međusobno usklađene. Ovo ne znači da treba da odete do najbliže prodavnice nameštaja i kupite set identičnih stolica različitih visina. Ali možete da razmislite da odaberete jedan stil za doslednost.

Najvažnija stvar koju treba zapamtiti za barske stolice je udobnost. Pošto će se koristiti mnogo i često, želite da budu udobne, tako da će vaša porodica ili gosti želeti da sede u njima. Ne treba da ih birate samo po izgledu.

Druga stvar je da se odaberu stolice koje su izdržljive i mogu da se koriste dugo. Čvrsto drvo ili jači metal treba da imaju prednost u odnosu na druge manje trajne materijale. Budite spremni da platite malo više novca u početku za kvalitet koji će trajati. Ovo će vam pomoći da produžite život stolice i izbegnete skupe popravke jeftinijih materijala.

Razmislite o visini, stilu, materijalima i o tome koliko često ćete ih koristiti, i krenite u potragu. Vaša savršena barska stolica vas čeka! Imati bar ili ostrvo u kuhinji je imperativ u poslednje vreme - to je veoma funkcionalan element, plus vam daje priliku da uključite barske stolice u vaš dizajn, a one su jedan od onih elemenata koji pojačavaju stil u sobe.

Postoje brojne vrste barskih stolica koje možete izabrati i odluka mora da bude zasnovana na ukupnom stilu dekora. Dakle, hajde da vidimo kako se različiti tipovi barskih stolica integrišu u različitim kuhinjskim dekorima.

Industrijski stil ide veoma dobro sa celim konceptom kuhinje jer je baziran na materijalima kao što su nerđajući čelik, gvožđe, grubo drvo, itd., i ovi materijali su često uključeni u dekor kuhinja bez obzira na sve, pogotovo zbog kuhinjskih aparata. Dakle, barske stolice industrijskog stila često karakteriše jednostavan dizajn sa metalnim i drvenim strukturama sedišta, a ponekad su potpuno metalne.

Kožni nameštaj je obično nešto što je uključeno u klasične enterijere, osim ako je njihov dizajn neobičan i inovativan, u kom slučaju se lako može uklopiti u više moderan prostor. U slučaju kožnih barskih stolica, dizajni nisu toliko raznovrsni kao za druge kombinacije materijala. One imaju tendenciju da izgledaju više robusno i obično se dobro uklapaju u prostore koji imaju tradicionalan i elegantan dizajn.

Nakon ova dva stila, kojim dominiraju grub dizajn i prilično tamne boje, sada preusmeravamo svoju pažnju prema modernom dizajnu sredine dvadesetog veka koji uključuje malo više boja, hrabre nijanse, kao i suptilniji izgled nameštaja. Oni imaju vanvremenski dizajn i imaju klasičnu privlačnost, ali takođe imaju tendenciju da budu više grafički i moderni. Kada govorimo o barskim stolicama, to su uglađene i pojednostavljene kreacije, često dinamičnih boja da bi postale centralna tačka u ukupnom dekoru.

Tkanina, za razliku od kože, teži da bude malo više svestrana. Ona dolazi u mnogo različitih tekstura, da ne pominjemo niz boja i dezena. Takođe, tkanina je lakša za rad. Tapacirani nameštaj, u ovom slučaju barske stolice, čine prostor opuštenim, i tako udobnijim. Ali njihova jednostavnost može biti ublažena uključivanjem različitih aksesoara u njihov dizajn, ili njihovim povezivanjem sa određenim vrstama nameštaja ili pojedinim bojama i materijalima.

U našoj galeriji pronađite još 20 zanimljivih ideja za korišćenje barskih stolica u enterijeru...

Povezane teme

20.06.2024 Nameštaj

Savremeni nameštaj od plastike

Od mnogih materijala koji se u današnje vreme koriste za izradu nameštaja, jedan od možda najneobičnijih je plastika, odnosno pleksiglas.

17.06.2024 Nameštaj

Kreveti na sprat

Nameštaj u dečijim sobama mora biti praktičan i siguran, ali treba ostaviti i dovoljno praznog prostora za dečije aktivnosti i igru. Ako imate dvoje ili više mališana, racionalno r...

14.06.2024 Nameštaj

Stolica sa dve funkcije

Usit, ili stolica-merdevine je elegantan komad nameštaja sa dve funkcije: izuzetno udobna stolica, i neverovatno bezbedne merdevine.

11.06.2024 Nameštaj

Police – dragoceni komadi nameštaja u uskim i malim prostorijama

Među svim elementima nameštaja, police se izdvajaju kao dragoceni komadi koji mogu transformisati prostor na nekoliko načina. Njihova multifunkcionalnost omogućava maksimalno iskor...

08.06.2024 Nameštaj

Najbolja rešenja za nameštaj koji štedi prostor

Prihvatanjem principa efikasnosti, fleksibilnosti i kreativnosti, danas možemo transformisati čak i najmanje prostore u elegantne i funkcionalne oaze koje poboljšavaju naš kvalitet...

05.06.2024 Nameštaj

Zašto komplikovano, kad može minimalistički jednostavno

Minimalistički stil ne samo da unosi osvetljenost i svežinu u vaš dom, već takođe doprinosi opuštajućoj i pozitivnoj atmosferi koja vam omogućava da se opustite i “napunite baterij...

02.06.2024 Nameštaj

Uključite okrugle stolove u svoj kućni dekor

Ukoliko mislite da su okrugli stolovi u enterijeru potpuno izašli iz mode i da takvi predmeti nisu u trendu, znajte da definitivno niste u pravu. Predstavljamo nekoliko pravih nači...

30.05.2024 Nameštaj

Nameštaj od recikliranih automobila

Ovaj modularni asortiman, nazvan „Living Vroom“, namenjen je urbanim prostorima i uključuje sofu, ležaljku, puf i odgovarajuće lampe, pružajući posetiocima grada mogućnost da se po...

27.05.2024 Nameštaj

Unikatna NLO stolica za ljuljanje: futuristički dizajn i kraljevski komfor

Bez obzira na to da li je povezujete sa letećim tanjirom ili ne, ovaj neidentifikovani komad nameštaja sigurno će privući pažnju svojom vanzemaljskom lepotom i pružiti nezaboravno...

24.05.2024 Nameštaj

Minimalistički nameštaj od drveta: diskretna fokusna tačka u modernim enterijerima

Sa čistim linijama i suptilnim dizajnom, ovi komadi nameštaja ne samo da privlače pažnju kao centralne tačke, već i unose osećaj mira i spokoja u moderni enterijer.

21.05.2024 Nameštaj

Dizajnerski stolovi za kafu koji se ističu u prostoru

Nezavisno od stila koji dominira prostorom dnevnog boravka mali sto za kafu je obavezan detalj a ako još uvek niste pronašli svoj savršen primerak, redovi koji slede bi vam mogli p...

18.05.2024 Nameštaj

Trenutno najpopularniji trendovi u dizajnu nameštaja

Stručnjaci za uređenje enterijera savetuju da ove godine birate nameštaj koji će u isto vreme biti i lep ali i praktičan, a ovo su njihovi predlozi...

15.05.2024 Nameštaj

Kauči i fotelje u dnevnoj sobi: 20 inspirativnih primera

Od lenjih nedeljnih popodneva do živahnih okupljanja sa prijateljima i porodicom, mekane fotelje i kauči su epicentar dragih uspomena i svakodnevnog opuštanja.

12.05.2024 Nameštaj

Osnovni komadi nameštaja za lepo i funkcionalno predsoblje

Predsoblje je prvi prostor koji gosti vide kada kroče unutra, i to je mesto gde prelazite iz spoljnog sveta u udobnost vašeg sopstvenog utočišta.

09.05.2024 Nameštaj

Odličan nameštaj za dečije sobe

Među mnogim elementima koji doprinose živopisnoj i udobnoj atmosferi, nameštaj igra ključnu ulogu. Kada je u pitanju opremanje dečije sobe, cilj je pronaći ravnotežu između kreativ...