5 ključnih elemenata za moderan dom inspirisan sredinom prošlog veka

Moderna sredina veka – termin kreiran sa ciljem da opiše poseban stil arhitekture i dizajna nameštaja koji je bio istaknut u SAD posle Drugog svetskog rata...

Poreklo ovog posebnog stila, zajedno sa dodacima koji ga prate, nastalo je u periodu kada su se američki vojnici vraćali kući, ekonomija je cvetala i nove kuće su se gradile širom zemlje. Iz ovog vremenskog perioda došlo je mnoštvo novih dizajnerskih ideja koje su oblikovale arhitekturu i nameštaj zasnovan na tehnologiji koja je u tom momentu bila aktuelna.

Moderni domovi inspirisani sredinom prošlog veka karakteristični su po nameštaju jednostavnog dizajna i čistih linija koje naglašavaju krivine, geometrijske oblike i druge uglove umesto složenijeg i kitnjastog izgleda koji je bio uobičajen i za nameštaj i za stanovanje iz doba pre Drugog svetskog rata.

Nameštaj je ključni aspekt kada želite da stvorite savršeno okruženje za svoj dom i da imate istinski prijatan prostor. Svakom delu vašeg doma je potreban poseban dodir, tako da morate imati mudar izbor nameštaja da biste imali atmosferu kakvu ste oduvek želeli.

A ukoliko je baš nameštaj iz sredine prošlog veka ono što želite, ovo je 5 esencijalnih komada koje jednostavno morate imati u svom domu...

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme