Zimzelene biljke, popločana staza & nameštaj po meri stvorili moderan gradski vrt

Cilj ovog projekta na otvorenom bio je pretvaranje bašte u takozvano “parče mira u gradu” kako bi se njeni vlasnici opustili & zabavili...

A verovali ili ne, prostor koji ćete imati prilike da vidite u nastavku ovog teksta nekada je bio obična trošna garaža koja se uglavnom koristila kao magacinski prostor. Zahvaljujući promišljenim potezima dizajnera, ovo (slobodno možemo reći) ruglo u centru grada sada je postalo privatno utočište sa hidromasažnom kadom i stolarijom po meri koja je fenomenalno maskirala prethodnu ružnu strukturu.

Iako je reč o ambijentu koji je stvoren za uživanje i relaksaciju nakon napornog dana, ono što privlači najviše pažnje jeste savršeno uklapanje drveta u gotovo sve strukture bašte – od poda (palube), preko baštenskog nameštaja, pa sve do najsitnijih propratnih detalja u koje je drvo takođe savršeno utkano.

Gusta šema sadnje hrabrih monohromatskih zimzelenih biljaka, paprati u različitim visinama, kao i višegodišnjih cvetova, značajno je doprinela omekšavanju prelaza između pomoćnog natkrivenog objekta i popločanog dela bašte.

I upravo tu je smešten savršen kutak za druženje gostiju i porodice, ušuškan taman toliko koliko treba kako bi domaćinima obezbedio neophodnu privatnost.

Izvor: rosebanklandscaping.co.uk

photo: Marianne Majerus

Povezane teme