Kada bašta postane cvetna oaza

Sam McKnight, ugledni frizer koji je sarađivao sa brojnim poznatim imenima iz sveta show-biznisa, s ponosom ističe da su njegove slike sa cvećem najpopularnije na Instagramu.

A kako i ne bi bile popularnije čak i od njegovih selfija sa perikama kada je reč o krajnje neobuzdanoj i živahnoj bašti koja u sebi ima dovoljno mesta za najlepše moguće vrste cvetova. Prvenstveno ruže (oko 60 sadnica), ali tu je i na hiljade dalija i njegovih omiljenih božurova.

Osmišljen kao maksimalistički vrt koji je od starta imao samo jednu jedinu nameru – da bude ispunjen do kraja, ovaj prostor je za jako kratko vreme postao more cveća. Sam nikada nije planirao da kupi kuću zbog njene bašte jer je, kako i sam kaže, deset godina sasvim zadovoljno živeo u vili u bloku pokraj Regent's Parka.

Međutim, ružičnjak u parku je presudio. On ne samo da se fino podešava po potrebi, već ima sasvim dovoljno prostora kako za divan travnjak koji krivuda unaokolo tako i za uređene staze koje vode do proširene kuhinje u obliku slova “L” koja je zahvaljujući ogromnim prozorima obezbedila direktan pogled na ovaj fenomenalan vrt.

A u njemu cvetovi kakvi se samo mogu poželeti – pomenute “lude” dalije, razne sorte kaktusa i polukaktusa, rudbekija, krokosmije, lala, narcisa.. sve ove biljke rastu u jednom srećnom i veselom okruženju.

Ne čudi što McKnight svaki svoj slobodni trenutak iskoristi za boravak u ovom raju. Poštovaoci njegovog lika i dela mu samo mogu zahvaliti što svaki poseban trenutak u zoru ili sumrak tako rado zabeleži svojim fotoaparatom i podeli sa ostatkom sveta.

Izvor: houseandgarden

Photo: instagram.com/sammcknight1/

Povezane teme