Vrt u zatvorenom prostoru od plastičnih flaša

Plastični otpad je visoko na listi najvećih zagađivača prirode.

Smanjenje proizvodnje, upotrebe i bacanja plastike, može u velikoj meri da dobrinese zdravijem životu svih ljudi na planeti. Sigurno ste posmatrajući svoju kantu za reciklažu koja je puna plastičnih flaša, razmišljali u pravcu njihove ponovne upotrebe. Upravo ponovna upotreba plastike je presudna za globalnu borbu protiv zagađenja.

Predstavljamo vam u tom pogledu Bottle Farm, jedinstven sistem za gajenje biljaka u zatvorenom prostoru. Ovaj jednostavan i praktičan komplet lansiran je na tržište u junu i momentalno je dobio pozitivne ocene. On vam omogućava da transformišete bilo koju staru plastičnu flašu u mali vrt, u kom možete uzgajati brojne jestive biljke. Fantastično u vezi sa ovim sistemom je što ne zahteva upotrebu električne energije i ima mogućnost samozalivanja. 

Mini vrt se oslanja na hidrofonsku tehnologiju, koja zahteva od korisnika da uzgaja biljke u vodi umesto u zemlji. Sistem je zamišljen da jednostavno bude postavljen uz prozor, kako bi do njega dopirala svetlost i omogućavala biljkama da napreduju. Komplet obuhvata dva postolja za plastične flaše, koji na svom kraju imaju vakumske gumene krugove uz pomoć kojih se lepe za staklo. Pored toga, dobijate četiri korpice za sadnju biljaka, koje se postavljaju sa bočne strane flaše, kao i osam dodatnih gumenih prstenova koji potpomažu biljke u toku rasta.

Da biste započeli svoju avanturu baštovanstva, potrebno je da napravite proreze na flaši i u njih ubacite košare, zatim da u njih smestite mladice odabranih biljaka,čije korenje će crpiti vodu koja će se nalaziti ispod . U kompletu takođe dobijate semenke bosiljka, luka, korijandera, peršuna, zelene salate, paradajza, rukole i drugih biljaka, kao i malo pakovanje đubriva.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme