Uređenje malog trema sa stilom u duhu leta

Imati svoj mali privatni prostor na otvorenom, predstavlja pravi luksuz posebno ako živite u velikoj urbanoj sredini.

Čak i ako je sve sa čim raspolažete vrlo mali trem, popločano minijaturno dvorište ili paluba ka spoljašnjosti, ono je vaše i kao takvo može biti pretvoreno u istinsku oazu zadovoljstva. Dakle, ako ste srećni vlasnik malog otvorenog prostora, i ne znate na koji način da ga uredite na pravom ste mestu. Ovom prilikom sa vama delimo neke od najzanimljivijih ideja.

BOJE I STILOVI

Kada je reč o izboru stila za vaš minijaturni trem, možete se povesti onim koji preovladava u vašem domu. Takođe budući da je ovo sasvim nov prostor koji dobijate priliku da uređujete, možete odabrati i neki sasvim suprotan stil. Među najpopularnijim nalaze se svakako minimalistički, skandinavski i boho, jer unose posebnu svežinu u prostor na otvorenom ne zagušujući ga detaljima. Paleta boja koja odgovara ovim stilovima je neutralna. Ako međutim volite neke jarke i izražajne boje, stil za kojim možete da posegnete je marokanski ili tropski.

OBLIKOVANJE

Kada odaberete stil i šemu boja, ostaje još samo da pronađete odgovrajući nameštaj i dekor. Samim tim zahvaljujući vašem izboru možete stvoriti trpezariju na otvorenom ili učiniti da vaš trem bude produžetak dnevne sobe. Za sve one hedoniste u duši čak i stvaranje spavaće sobe na otvorenom može da bude dobra opcija. Važan detalj pri oblikovanju vašeg prostora na otvorenom je svakako zelenilo. Vinova loza, drveće, saksijsko cveće i živi zidovi, stvoriće predivno okruženje u kom će vam biti zadovoljstvo da boravite. Rasveta u vidu visećih lampica, udobni jastuci, podne prostirke i lepršave zavese učiniće vaš mali trem jedinstvenim.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme