Uređenje dvorišta i terasa u rustičnom stilu

Rustični dekor sadrži u sebi veoma prijatnu notu.

On je dopadljiv i gostoljubiv, nezavisno od toga koju temu mu dodelite – španski osećaj, francusku obalu ili boho stil. Kada je reč o rustičnom stilu, ruke su vam odrešene. Možete odabrati potpuni rustični dekor ili mestimično dodati rustične detalje za stvaranje primamljivog prostora. Na pragu jeseni, gotovo da je izvesno opraštanje sa bojama leta i ulazak u mirniju luku. Rustični stil kao stvoren je za uređenje dvorišta i terasa na početku jeseni.

BOJE I STILOVI

Prvo što treba da odlučite jeste da li ćete odabrati tradicionalniji rustični pristup, moderniju verziju ili želite da pomešate ove dve krajnosti. Takođe druga odluka se odnosi na izbor isključivo rustičnog stila, ili njegovog mešanja sa industrijskim, eklektičnim, vintage, minimalističkim i drugim stilovima. Potom treba da se opredelite za boje koje želite da budu prisutne na vašem tremu, terasi ili u dvorištu. Klasičan rustični stil podrazumeva tople i neutralne boje, dok za savremen iskaz vam trebaju neke izražajnije i tamnije boje. Boho – rustični stil podrazumeva izbeljene tkanine i izražajne crne momente.

MATERIJALI I NAMEŠTAJ

Rustični dekor podrazumeva drvo, ratan i pletene tkanine. Ovi materijali su vaša osnova za uređenje terse, trema ili dvorišta u rustičnom stilu. Nameštaj toplijih boja, kao i onaj bogato obojen namenjen je tradiconalnom dekoru, rame uz rame sa garniturom od ratana. Ako preferirate elegantan iskaz držite se drvenog nameštaja ravnih linija i lakonskog dizajna. Kamen i cigla su takođe poželjni u ovakvom prostoru, a detalji u vidu metalnih dodira stvoriće fantastičan prikaz u prostoru. Metalni fenjeri i kamin u centru pažnje, pretvoriće ove jeseni vaš trem u oazu mira i savršenstva u kojoj ćete uživati.

Potražite svoju inspiraciju u našoj galeriji.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme