Urban Planty – sistem za sadnju biljaka u urbanim sredinama

Više nego ikad pre čovečanstvo se okreće prirodi, sadnji biljaka i uzgoju organske hrane.

Svesni štete koju smo naneli planeti, ne možemo a da ne osećamo da joj dugujemo makar da pokušamo da se ponašamo odgovornije. Danas smo rešili da vam predstavimo jedan drugačiji sistem za sadnju biljaka. Njegovo ime je Urban Planty, i na prvu ruku ne deluje ništa drugačije od većine sistema koji su namenjeni urbanim sredinama.

Međutim većina tih koncepata pokušava da skine odgovornost sa vas u pogledu brige o biljakama. Njihov cilj je da vam ponude samoodržive sisteme. One koji rade na principu – zalijte jednom i zaboravite na vaše biljke u narednih nedelju dana. Urban Planty – ne žrtvuje ljudsku interakciju. Pitate se, pa koja je onda njegova svrha? On vam omogućava da uzgajate zdrave biljke.

Ovaj sistem se isporučuje sa postoljem za 9 biljaka, pri čemu su raspoređene tako da je svakoj od njih omogućeno da dobije dovoljnu količinu sunčeve svetosti u toku dana. Unutar sistema za sadnju nekoliko ključnih dizajnerskih podešavanja omogućava zdrav rast biljaka. Specijalna zaštita od korova, sprečava njegov rast, blokiranjem sunčeve svetlosti u pokušaju da dođe do tla.

Saksije (vrećice) od jute obavijaju se oko tla, stvarajući biljkama prozračnu kućicu. Juta, iako organska, neće se biorazgraditi tokom najmanje dve baštenske sezone. I na samom kraju tu je rezervoar, koji u osnovi pomaže u sakupljanju viška vode koju biljka kasnije može iskoristiti. Takođe tu su i sredstva koje tlo čine rastresitim što je važno za rast biljaka.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Dizajner: Urban Planty

Povezane teme