Ukras Floride: crno-bela bašta sa jednostavnim travnjakom

Nakon godina ubrzanog života u San Francisku, industrijski dizajneri Rachel Gant i Andrew Deming poželeli su promenu tempa.

Novi život pronašli su na obali Floride gde ih je mali grad Sveti Avgustin namamio svojom istorijskom arhitekturom, kaldrmom i prelepim plažama. Kupili su ruševinu od 1500 kvadratnih metara sa velikom baštom, i odlučili da posvuda imaju čempres, paprat, puno ptica i morski povetarac.

Na placu je već bilo bujnih zrelih zasada ali je jedna od strategija ovog para prvenstveno bila ta da smanje troškove odnosno da većinu posla urade sami. Drugim rečima, oni su samo nastavili da se bave postojećim kvalitetima kuće i vrta, i modifikovali ih do te mere da sada praktično imaju novi dom.

Zarasli neuredni prednji vrt i zastarela šema boja zamenjeni su simpatičnim travnjakom i malim krevetom, a izgrađena je i prostrana staza od betonskih pločnika sa postavljenim šljunkom koji dodatno služi za odvodnjavanje.

Zanimljivo je dodati da boja fasade koja je učestvovala u dizajnu ovog doma pa i same bašte nosi naziv “crna magija”, a koliko je par vodio računa i o najsitnijim detaljima kada je opremanje eksterijera u pitanju vidi se i u jednostavnom dizajnu poštanskog sandučeta, takođe obojenim u crno.

Izvor: gardenista

Photo: Kelsey Heinze

Povezane teme