TERASA U MEDITERANSKOM STILU

Ako često žudite za suncem, morem, plažama i toplinom, bašta u mediteranskim stilu je prava stvar za vas!

Ove sezone vaš balkon možete dekorisati u mediteranskom stilu i uživati u trenucima opuštanja. Šarm Mediterana, obezbedićete pravim izborom boja, tekstura, materijala, nameštaja, biljaka i detalja.

Za mediteransku terasu tipične su tople boje i prirodni materijali. Pošto su južne zemlje obično siromašne drvetom, masivni drveni nameštaj nećete često videti na tradicionalnim mediteranskim balkonima. Preporučljiv je nameštaj od kovanog gvožđa. Postoje veoma lepe vrtne stolice i metalni nameštaj koji takođe štedi prostor. Za mediteransku viziju balkona kombinujte metalni nameštaj sa dizajniranom tkaninom. Garniture od ratana ili trske su takođe dobar izbor, pogotovo ako ih dekorišete zanimljivim presvlakama koje su u skladu sa stolnjakom u mediteranskim bojama. Birajte belu, plavu boju koja asocira na nebo i more ili terakota šemu boja.

Lakoća i vitalnost juga treba da se ogleda u dizajnu. Terakota ili parket sa rustičnim izgledom će obezbediti izgled južne seoske kuće. Boje zidova mogu biti u beloj ili bledo žutoj nijansi. Izaberite podne pločice koje će stvoriti toplu prijatnu atmosferu. Zanimljiv prirodan ambijent na terasi možete stvariti popločavanjem keramičkim pločicama u zemljanim tonovima.

Osvetljenje je savršen akcenat koji odiše toplinom. Zanimljivim lampionima stvorite mediteranski raj u kome ćete uživati sa svojom porodicom.

Mediteranske terase su u tesnoj vezi sa kućom i sa prirodom. Dekorišite ih glaziranom grnčarijom, pazeći da boje odgovaraju paleti balkona. Alternativno, možete dodati mirisne dekorativne sveće, ukrasne stene ili tekstilne ukrase, koji mogu da vise na zidovima terase.

Potrudite se da vaš balkon ne izgleda pretrpano. Odlučite se za najviše tri boje, tako da vaš balkon postane pravi mediteranski raj gde ćete moći da se opustite. Mirisno cveće i biljke poput ruzmarina, lavande i majčine dušice će vas rado pozvati na druženje u ovom prijatnom otvorenom prostoru.

Povezane teme