Stilska pravila za savršen dizajn trema

Sezona boravka na otvorenom je zvanično stigla.

Samim tim oko sebe možete videti najmodernije prikaze garnitura za sedenje za terase, tremove i dvorišta. Svi smo nestrpljivi da uredimo svoj trem i uživamo u toplim zracima Sunca koji su nam toliko nedostajali tokom zime. Čak i ako u svom posedu nemate veliko i prostrano dvorište koje možete pretvoriti u istinsku oazu zadovoljstva, mali balkon, terasa ili trem su vam sasvim dovoljni da uz stilska pravila postanu vaše mesto za konekciju sa prirodom. Donosimo vam u redovima koji slede male trikove za stvaranje savršenog prostora na otvorenom.

OČISTITE SVOJ PROSTOR NA OTVORENOM

Pre nego što krenete sa uređenjem svog prostora na otvorenom prvo je potrebno da uklonite tragove zime sa njega. Detaljno čišćenje i popravka pojedinih delova su nužni kako bi stvorili lepu podlogu za dalju dekoraciju.

POSTAVKA VODOOTPORNIH PODOVA

Ako u svom posedu imate lep drveni trem, ovaj korak možete preskočiti, ali ako nemate poželjno bi bilo da vašu betonsku terasu prekrijete drvetom koje ima vodootporna svojstva. Moderne varijante ovih podnih obloga uneće dozu stila i elegancije na vaš trem.

ODABERITE SKLADAN NAMEŠTAJ

Pri kupovini nameštaja za vašu terasu ili trem treba da imate na umu njihovu veličinu, kao i stil koji preferirate. Ako raspolažete sa manjim prostorom potražite sklopive varijante koje se lako mogu ukloniti kada nisu u upotrebi. Ako pak imate veći prostor na otvorenom garnitura za sedenje sa udobim jastucima je ona o kojoj vredi razmišljati.

OSVETLJENJE

Produžite vreme koje provodite na otvorenom izborom prigodnog osvetljenja za terasu ili trem. Po vašem izboru to mogu da budu viseće lampe, lampioni, fenjeri ili sveće za stvaranje romantične atmosfere.

ODABERITE LEPU TEMU

Tema koju za svoju terasu ili trem možete da odaberete svakako može da se podudara sa onom koja se proteže kroz vaš dom. Međutim dobar deo ljudi voli da eksperimentiše sa temama kao što su boho, farmhouse ili rustični stil pri stvaranju savršenih mesta za boravak na otvorenom.

ODABERITE ZELENILO

Kako bi vam bilo prijatno da boravite na vašem tremu ili terasi i u najtoplijem periodu godine pobrinite se da ih okružite zelenilom. Ujedno vrlo prijatno za gledanje i sa specifičnim rashlađujućim efektom, zelenilo u većem obimu stvoriće utisak kao da boravite u istinskoj džungli u sred grada.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme