Savršeno mesto za vaš baštenski alat

Više slika

Više slika

Ako volite baštovanstvo i uživate u gajenju biljaka, onda sigurno imate pregrš alata u svom dvorištu...

Gde držite taj alat? Ako nemate odgovarajući prostor, on je bez sumnje naslonjen na prvom slobodnom zidu, ili razbacan po bašti. Takođe, ako nemate odgovarajuće mesto na kom možete da rasejavate sadnice, držite kofe za zalivanje i prezne saksije i vaze, na pravom ste mestu. Sakupili smo za istinske ljubitelje prirode i baštovanstva vrlo zanimljive ideje za izradu radnih klupa za sadnju biljaka i čuvanje alata.

Veličinu ovih klupa možete da prilagodite vašim potrebama, odnosno količini alata sa kojim raspolažete i dinamici sadnje biljaka. Njihova praktičnost omogućiće vam da sa lakoćom organizujete svoj alat. Takođe, izbeći ćete saginjanje i u uspravnom položaju prebaciti novu biljku za svoj vrt u njenu saksiju sa zemljom, imajući pritom lopatice i grabljice na dohvat ruke.

Prednost radnih baštenskih klupa je što ih možete postaviti bilo gde u svom vrtu, na tremu, terasi, ili u dvorištu. Ako vam je potrebna nadograđena verzija, možete i česmu integrisati u celu priču i tako učiniti svoju baštensku aktivnost još savršenijom. Po želji, ove klupe možete držati u zatvorenom prostoru, a ako se ipak odlučite za otvoren prostor, poželjno bi bilo da ih natkrijete i premažete zaštitnom farbom.

Zavirite u našu galeriju i pronađite svoju inspiraciju. Za izradu većine ovih radnih baštenskih klupa nisu potrebne posebne veštine niti znanja obrade drveta. Ako se bavite baštovanstvnom sigurno ste već pravili neke slične tarabe, držače za saksije ili merdevine za vaše puzavice, a ovo nije ništa teže od toga.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme

03.04.2024 Moj vrt

Prolećna nega travnjaka u 7 ključnih koraka

Pravilna nega travnjaka u ovom periodu godine je ključna kako bi se osiguralo da vaš travnjak procveta u punom sjaju tokom leta i pruži ugodno okruženje za uživanje.

31.03.2024 Moj vrt

Neka vaša mala zastakljena terasa ili balkon postanu prave oaze za uživanje

Neka vaša mala zastakljena terasa ili balkon postane vaša privatna oaza u kojoj ćete uživati u jutarnjoj kafi, opuštati se uz omiljenu knjigu, ili uživati u večernjem razgovoru sa...

28.03.2024 Moj vrt

Uzmite inspiraciju iz prirode i osvežite svoju baštu cvećem

Ukrašavanje bašte cvećem nije samo hobi, već način života koji povezuje čoveka sa prirodom na najlepši mogući način. Kroz pažljivo odabrane vrste cveća, bašta postaje živa slika ko...

25.03.2024 Moj vrt

Vodič za sadnju cveća krajem marta: oživite vaš prostor bojama proleća!

Druga polovina marta je optimalno vreme za sadnju cveća koje će tokom leta obojiti vaše staze i saksije.

22.03.2024 Moj vrt

6 prolećnih radova u bašti koje možete započeti krajem marta

Upravo sada, dok priroda počinje da se budi, baštovanima se pruža prilika da započnu prolećne radove i pripreme svoje oaze za sve što dolazi.

19.03.2024 Moj vrt

Uređenje terase: vaša prilika da stvorite oazu mira i uživanja u lepoti prirode

Terasa je više od samo prostora na otvorenom - ona je produžetak vašeg doma, mesto gde se odvijaju brojne aktivnosti, od opuštanja uz knjigu do okupljanja sa porodicom i prijatelji...

16.03.2024 Moj vrt

6 kreativnih ideja za prolećno uređenje dvorišta i bašte

Prolećno uređenje bašte nije samo prilika da unesemo boje i živost u naš spoljni prostor, već je i prilika da se povežemo sa prirodom, obnovimo energiju i uživamo u svežem vazduhu.

13.03.2024 Moj vrt

10 lepih ružičastih cvetova za vašu baštu

Mnogi cvetovi na ovoj listi su dostupni u različitim nijansama koje će vam pomoći da iskoristite moć ružičaste boje u bilo kojoj bašti.

10.03.2024 Moj vrt

5 vrsta šljunka i kamena za savršenu dekoraciju dvorišta i bašte

Otkrijte pet različitih vrsta šljunka i kamena koji će uneti jedinstvenu lepotu i karakter u vaše dvorište ili baštu

07.03.2024 Moj vrt

Unesite šarm prošlosti u vašu baštu: savršene biljke za vintage estetiku

Dok savremeni dizajn bašti može biti izazovan i hrabar, planiranje bašti sa starinskom estetikom pruža vezu sa prošlim periodima.

04.03.2024 Moj vrt

10 zanimljivih načina da oživite svoj baštenski prostor bez previše ulaganja

U današnje vreme, estetski atraktivan eksterijer je postao simbol stila i udobnosti, ali mnogi ljudi veruju da takvo uređenje može biti finansijski izazovno.