Savršeno mesto za vaš baštenski alat

Ako volite baštovanstvo i uživate u gajenju biljaka, onda sigurno imate pregrš alata u svom dvorištu...

Gde držite taj alat? Ako nemate odgovarajući prostor, on je bez sumnje naslonjen na prvom slobodnom zidu, ili razbacan po bašti. Takođe, ako nemate odgovarajuće mesto na kom možete da rasejavate sadnice, držite kofe za zalivanje i prezne saksije i vaze, na pravom ste mestu. Sakupili smo za istinske ljubitelje prirode i baštovanstva vrlo zanimljive ideje za izradu radnih klupa za sadnju biljaka i čuvanje alata.

Veličinu ovih klupa možete da prilagodite vašim potrebama, odnosno količini alata sa kojim raspolažete i dinamici sadnje biljaka. Njihova praktičnost omogućiće vam da sa lakoćom organizujete svoj alat. Takođe, izbeći ćete saginjanje i u uspravnom položaju prebaciti novu biljku za svoj vrt u njenu saksiju sa zemljom, imajući pritom lopatice i grabljice na dohvat ruke.

Prednost radnih baštenskih klupa je što ih možete postaviti bilo gde u svom vrtu, na tremu, terasi, ili u dvorištu. Ako vam je potrebna nadograđena verzija, možete i česmu integrisati u celu priču i tako učiniti svoju baštensku aktivnost još savršenijom. Po želji, ove klupe možete držati u zatvorenom prostoru, a ako se ipak odlučite za otvoren prostor, poželjno bi bilo da ih natkrijete i premažete zaštitnom farbom.

Zavirite u našu galeriju i pronađite svoju inspiraciju. Za izradu većine ovih radnih baštenskih klupa nisu potrebne posebne veštine niti znanja obrade drveta. Ako se bavite baštovanstvnom sigurno ste već pravili neke slične tarabe, držače za saksije ili merdevine za vaše puzavice, a ovo nije ništa teže od toga.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme