Saveti za pravilnu negu začinskog bilja u zatvorenom prostoru

Može li se vaš kuhinjski prozor pretvoriti u najlepšu baštu sa začinskim biljem? O da, a danas sa vama delimo savete stručnjaka o pravilnom uzgoju ovih biljaka...

Uzgajanje začinskog bilja u zatvorenom prostoru je savršen način da obezbedite snadbevanje vašim omiljenim kulinarskim biljkama i to tokom cele godine. Osim što daju mnogo bolji ukus vašoj hrani, ove biljke takođe nude bezbroj boja, oblika listova, tekstura i mirisa – a sve to doprinosi mnogo boljem izgledu vaše kuhinje, zar ne?

Bez obzira da li želite da u svojoj kuhinji uzgajate začinsko bilje na prozorskoj dasci, ili ste pak ljubitelj isključivo aromatičnog bilja, a možda vas zanima samo poneki cvet lavande koji biste najradije preneli u spavaću sobu – ovi saveti će vam pomoći da sve to postignete sa velikim uspehom, čak i onda kada nemate nimalo iskustva.

Uzgajanje i korišćenje biljaka zbog njihovih terapeutskih svojstava takođe postaje sve popularnije. Lako možete uzgajati biljke za poboljšanje opšteg fizičkog i psihičkog zdravlja, što je svakako još jedna velika prednost ovih malih lepotica. Primera radi, korišćenje listova mente je od davnina poznato kao lek za stimulisanje varenja i sprečavanje nadimanja.

Zašto onda ne biste iskoristili sve prednosti gajenja začinskih biljaka u svom domu? U nastavku teksta donosimo vam odgovore stručnjaka na često postavljana pitanja koja vam u tome mogu biti od koristi.

« 6 7 8 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Povezane teme