Saveti i ideje za opremanje bašte u boemskom stilu

Boemska bašta ili bašta u boemskom stilu je najopušteniji dizajn eksterijera za koji se možete odlučiti!

Definisana kao savršeno-nesavršena mešavina stilova koja je inspirisana uticajima iz celog sveta, boemska bašta je deo imanja koji odiše egzotičnim šarama, prirodnim materijalima i opuštenim mestima za sedenje.

Zaboravite zato na čiste linije i blage materijale modernih i savremenih dvorišta, boemski izgled slavi ekscentričnost, slojeve vizuelnog interesa i smele boje. Prekršite zato slobodno pravila i prihvatite parolu “više je više” i nemojte se plašiti da malo podivljate. Pomešajte i uparite starinske komade sa obnovljenim materijalima, dodajte malo šarenih boja u saksije, nagomilajte tekstil i ne zaboravite na mnogo zanimljivih svetiljki.

Kombinovani zajedno, svi ovi elementi obezbediće stvaranje pomalo uspavane ali ipak dovoljno vesele scene na otvorenom koja deluje lično, savršeno stilizovano i prvenstveno zabavno. Bašta u boemskom stilu savetuje da budete nekonvencionalni i bezbrižni i daje vam kreativnu slobodu da mešate šare i zanimljiv dekor zajedno kako biste stvorili eksterijer koji je zaista jedinstven.

Kada su u pitanju boje, predlažemo da se odlučite za boje prirode kao što su zemljana terakota, topla glina, kaki i druge nijanse zelene. Ove boje će stvoriti opušten, opušten izgled koji će biti savršena pozadina za nekoliko dodataka u smelijim ili uzbudljivijim nijansama – poput jarko plave, živopisne crvene ili bebi roze.

U nastavku teksta pronađite par proverenih saveta za stvaranje savršene bašte u boemskom stilu...

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme