Saveti i ideje za novogodišnju dekoraciju bašte

Od mirisnih grana četinara i sjajnih zimzelenih biljaka do zimskih bobica nalik draguljima i ukrasnih kuglica – praznični baštenski aranžmani mogu biti divni dodaci golim zimskim pejzažima.

S obzirom da su praznici iza ugla, možda ćete imati dovoljno vremena da okačite nekoliko kuglica na biljku u saksiji u svom ulazu ili ugurate šišarke oko njene baze. Da biste započeli, danas sa vama delimo neke zanimljive ideje za dekoraciju novogodišnje bašte koje smo pronašli na Instagramu.

No, pre nego zavirite u našu malu galeriju, savetujemo vam da dobro pogledate oko sebe i pronađete neke inspirativne predmete (u svojoj garaži ili nekom zabačenom kutku dvorišta) koji vam mogu poslužiti da dekorišete svoju baštu na način koji niste mogli ni zamisliti.

Uostalom, videćete i sami, mnogi ljudi se odlučuju za standardne lampinjone i sijalice koje su verovatno najrasprostranjeniji način da se ugoste praznici u vrtu, ali postoje i oni koji su uvek u potrazi za originalnim i inovativnim načinima kada je dekoracija dvorišta u pitanju.

Nama su najdraži pokušaji da se u baštu unese malo romantične i opuštene atmosfere čak i u trenucima kada se temperatura spusti ispod nule. Ovo je definitivno dobar predlog za sve one koji imaju veliku terasu ili ulazni trem jer su upravo ova mesta najidealnija za tako nešto. Jednostavniji aranžmani rezervisani su za male bašte sa zimskim biljkama koje se uvek mogu oplemeniti blistavim kuglicama ili svetiljkama, dok su nešto složenije kompozicije u saksijama obavezne u baštama iskusnih vrtlara.

U nastavku teksta pogledajte ideje koje su nama bile najzanimljivije i slobodno “ukradite” neku koja vam se učini interesantnom...

Povezane teme