Sadnja cveća na tremu ili u dvorištu kao vid umetnosti

Kada je reč o sadnji cveća u bašti, i ulepšavanju otvorenih prostora uopšte postoji gotovo bezbroj ideja koje bi vam mogle poslužiti kao inspiracija.

Iako je poprilično izazivno u prodavnici kupiti nasumično odabranu saksiju i žardinjeru za cveće, ako želite da vaš vrt odiše kreativnošću, treba da mu se posvetite kao pravi umetnik. Zapravo neke od ideja koje danas delimo sa vama, a tiču se mesta za sadnju cveća na vašem tremu ili u dvorištu, možda vas ništa neće koštati, jer sav potreban materijal za njih verovatno imate kod kuće.

VISEĆI DRŽAČI SAKSIJA

Malo saksijsko cveće, udobno smešteno u malim saksijama predivno će izgledati u visećem položaju na zidu. Možda u svom posedu već imate neku vrstu mrežastih držača za saksije, a ako nemate pruža vam se mogućnost da je vrlo lako napravite. Pri tom možete koristiti beli ili kanap u boji, a ovakvi držači uneće jedinstven boho efekat na vaš trem.

SAMOSTOJEĆA MESTA ZA SADNJU

Kao što njihovo ime kaže ova mesta za sadnju nisu fiksna niti se oslanjaju na bilo šta drugo. Njih po želji možete pozicionirati kako vam odgovara i ukloniti sa trema na kraju sezone. Mogu biti postavljene u svom uzvišenom izdanju kraj ulaznih vrata, stepenica ili u centru bašte.

KASKADNA MESTA ZA SADNJU

Ako ne raspolažete sa mnogo mesta za postavku biljaka u vašoj bašti ili na tremu, kaskadna mesta za sadnju su vaše rešenje. Takođe osim što donose više prostora za biljke u vašem okruženju na otvorenom, ona čine i da prostor deluje zelenije, bogatije i svežije.

STARE KADE I KOFE KAO MESTA ZA SADNJU

Potrebno je samo malo "zagrebati" površinu kako bi se videla lepota koju u sebi skriva stara kada. Isto se odnosi i na metalne kante i kofe. Ako želite da svo vama drago cveće bude okupljeno na jednom mestu i da pri tom u sebi nosi vintage osećaj, udahnite novi život tim starim kadama i kofama.

Potražite u našoj galeriji još interesantnih rešenja i oplemenite svoj vrt.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: Pinterest

Povezane teme