Prolećni vrtovi kao stvoreni za trpezarije na otvorenom

Sve o čemu maštamo iščekujući proleće jeste boravak na otvorenom i uživanje u svežem vazduhu, sunčevim zracima i pregrštu predivnih boja sa svih strana.

Zelenilo, crvkut ptica i opojni mirisi su oni koji vas pozivaju da svaki svoj slobodan trenutak provodite van kuće, a kada nemate priliku da to bude neka udaljena destinacija, dobro je imati i malo dvorište ili baštu. Naša današnja tema donosi vam pregršt inspirativnih predloga za kreiranje prostora za ručavanje na otvorenom. Trepezarija u bašti je nešto u čemu ćete sigurno uživati i čemu ćete se posebno radovati.

MESTO POSTAVKE

Izbor pravog mesta u bašti ili vrtu za postavku trpezarije na otvorenom je vaš ključ uspeha. S tim je potrebno da budete pažljivi jer ono što želite je dovoljno osunčano mesto, ali ne previše kako vam u toku obroka ne bi bilo prevruće. Idealno bi bilo kada bi krošnja nekog drveta bila dovoljno velika da zakloni sto, ili kada biste mogli sto i stolice oko njega da postavite u krugu koji opisuju cvetni žbunovi. Iznad svega mesto postavke treba da bude što je moguće dalje od ulice, na nekoj mirnoj lokaciji.

NAMEŠTAJ

Nameštaj koji odaberete prikazaće stil koji preferirate. Ako želite da učinite prostor kohezivnim trebalo bi da se vodite stilom koji preovladava u vašem domu. Svakako možete pokušati i sa nečim drugim poput vintage stila, shabby chic ili rustičnog koji važe za najpogodnije u ovakvoj priči. Ako volite jednostavnije prikaze odaberite nameštaj skandinavskog, minimalističkog ili savremenog stila. U globalu nameštaj za otvorene prostore je izrađen od drveta, ratana, metala ali i nekih plastičnih legura.

DEKOR I RASVETA

Ako planirate da ovaj prostor koristite i za večernje obroke, biće vam potrebna prigodna rasveta. Možete odabrati lampione koji će visiti sa drveća, sveće, fenjere ili neke zanimljive podne lampe. Kao dekoraciju upotrebite lepe stolnjake i jastuke za stolice kako bi stvorili osećaj udobnosti.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme