Pretvorite svoju terasu u opuštajuću oazu

Leto nam se približava sa svakim novim otkucajem sata.

Lepi sunčani dani su pred nama, a sigurno ne želite da ih provedete zatvoreni u stanu ili kući. Bilo da ste već polako počeli da uređujete svoje dvorište, terasu, vrt ili baštu, ili vam je za to ipak potrebna mala pomoć, danas vam donosimo inspirativne ideje za stvaranje vaše lične opuštajuće oaze.

Stilski nameštaj za terasu ili drugo okruženje koje želite da uredite, u velikoj meri će promeniti ambijent. Prostori namenjeni užitku u tom pogledu zahtevaju nameštaj koji vam garantuje udobnost, ali i praktičnost. Udobnost ćete svakako postići uvrštavanjem različitih jastuka, prekrivača, prostirki i zavesa, a praktičnost odabirom dva-u-jedan setova, poput klupa za sedenje sa prostorom za sladištenje jastuka.

Ako težite ka tome da opremite svoj vrt ili trem elementima koji će vam obezbediti trenutke uživanja, treba da se vodite umirujućim stilovima. Minimalistički i skandinavski stil su idealni za nenametljive prostore, koji stimulišu um. Birajući nežne tonove, u kombinaciji sa obiljem zelenila, stvorićete harmonično okruženje u kom će vam biti zadovoljstvo da boravite.

Terase u mediteranskom i tropskom stilu su posebno popularne u poslednje vreme, jer sa sobom nose dozu šarma svojstvenu primorskim mestima. Osim toga uvek možete uvrstiti Boho stil u svoje okruženje i na taj način osloboditi pozitivne vibracije u vazduhu.

Što se boja tiče, povedite se onom paletom koja vas podseća na leto. To su svakako žuta, narandžasta, plava, zelena. Ove boje stvaraju veselu atmosferu i pomažu nam da svet gledaju vedrijim očima. Za još lepši utisak, ispunite prostor u kom nameravate da češće boravite lampionima, mirisnim svećama i drugim detaljima koji će ga i u večernjim satima učiniti spektakularnim.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme