Predivan boemski dizajn dvorišta

U žurbi i gužvi modernog života, pronalaženje utočišta u prirodi postalo je važnije nego ikad...

Bašta inspirisana boho dizajnom je oaza mira i udobnosti u kojoj možete ponovo uspostaviti vezu sa zemljom i negovati duh. Uzimajući u obzir slobodoumnu suštinu boho dizajna, stvaranje vaše sopstvene oaze u bašti izražaj je kreativnosti i proslava lepote prirode.

Boho dizajn se karakteriše eklektičnom kombinacijom boja, tekstura i šara, a sve u cilju stvaranja opuštene i privlačne atmosfere. U vašoj boho bašti, važno je prihvatiti živopisnu paletu boja inspirisanu nijansama prirode - zamislite zemljane tonove poput terakote ili boje peska, obogaćene jarkim plavim, narandžastim i roze akcentima.

Uključite smele šare putem tekstila poput tepiha, jastuka i tapiserija, dodajući dodir čarolije vašem spoljašnjem prostoru. Jedna od odlika boho dizajna je naglasak na prirodnim materijalima i ručno izrađenim elementima.

Integrišite rustični drveni nameštaj, poput klupa, stolova i stolica, kako biste stvorili udobne prostorije za sedenje gde se možete opustiti i uživati u lepoti okoline. Dodajte toplinu i karakter pletenim korpicama, makramama, visećim posudama za biljke i keramičkim posudama, kako biste uneli boho šarm u vašu baštu.

Da biste uzgajali osećaj obilja i vitalnosti, ispunite svoju boho baštu bujnom zelenilom i raznovrsnim biljkama. Odaberite mešavinu tropskog lišća, sukulenata i divljeg cveća, stvarajući tapiseriju tekstura i boja. Uključite viseće biljke i vijugave loze kako biste dodali vertikalni interes i stvorili osećaj dubine u vašem baštenskom prostoru.

U pravom boho stilu, prihvatite koncept 'više je više' kada je u pitanju ukrašavanje vaše bašte. Rasprostrite šarene jastuke i pokrivače za improvizovane piknike i druženja. Obesite mreže za uživanje u dobroj knjizi, zvončiće i fenjere kako biste dodali dodir magije i čarolije vašem spoljašnjem utočištu. Stvorite intimne kutke i skrivene uglove gde možete pobeći od sveta i uroniti u lepotu prirode.

Bašta inspirisana boho stilom nije samo mesto - to je stanje uma. To je svetilište gde možete usporiti, ponovo se povezati sa zemljom i pronaći inspiraciju u lepoti prirodnog sveta. Stoga, oslobodite svoj unutrašnji slobodni duh, pustite svoju kreativnost da slobodno teče i stvorite baštensku oazu koja odražava vaš jedinstveni boho stil.

Povezane teme

03.06.2024 Moj vrt

Boho terase i tremovi sa kojih ne biste poželeli da odete

Boho šik i gipsy stilovi, predstavljaju slobodan duh i veoma relaksirajuće komponente dekora, veoma živopisne i svetle istovremeno...

31.05.2024 Moj vrt

Ključni elementi za maksimalno uživanje u dvorištu

Bez obzira da li ste sami ili u društvu porodice i prijatelja, važno je obezbediti nekoliko ključnih elemenata koji će vam pomoći da maksimalno uživate u svom dvorištu.

28.05.2024 Moj vrt

Kako da ozelenite mali prostor na terasi?

Mnogi od nas vole da imaju vrt, ali nažalost žive u malom prostoru bez pristupa tradicionalnim vrtovima. Da li ste ikada pomislili da donesete vrt na svoje male terase?

25.05.2024 Moj vrt

Miks tradicije i modernog

Kombinovanje tradicionalnih i modernih elemenata u vrtu omogućava vam da stvorite prostor koji je jedinstven, funkcionalan i estetski zadovoljavajući.

22.05.2024 Moj vrt

Baštenski nameštaj od ratana

Baštenski nameštKada je reč o stvaranju privlačnog prostora na otvorenom, ništa se ne može uporediti sa bezvremenskom elegancijom baštenskog nameštaja od ratana.aj od ratana postaj...

19.05.2024 Moj vrt

Prolećem inspirisane terase koje vam žele dobrodošlicu

Kako biste maksimalo uživali u prolećnim danima i prigrlili sezonu, predlažemo vam da dekorišete svoju terasu u stilu proleća.

13.05.2024 Moj vrt

Kako posaditi kamilicu iz kesice čaja

Iako smo svi polako izašli napolje i okrenuli se prolećnoj sadnji, ukoliko ste ljubitelj saksijskog cveća ovo je idealan trenutak da obnovite svoju kolekciju prelepim cvetom kamili...

10.05.2024 Moj vrt

Sve što je potrebno da znate o uzgoju i pravilnom održavanju ruža

Ruža je zeljasta biljka iz porodica rosaceae, sa cvetom koji je uzgajan prventstveno radi njegovog predivnog dekorativnog elementa, mirisnih latica i različitim bojama koje nas opč...

10.05.2024 Moj vrt

Zalivanje i prihrana: Tajne prelepih cvetnih balkona

Zamislite da je vaš vrt ili balkon poput velike kuhinjske zabave. Svaka biljka je različito jelo koje treba svoj poseban recept i pažnju da bi bilo savršeno...

07.05.2024 Moj vrt

Sobne biljke koje vam mogu pomoći u dekoraciji enterijera

Od poboljšanja kvaliteta vazduha do dodavanja živopisne boje, ovi zeleni saputnici pretvaraju domove u privlačnija, spokojnija utočišta.

04.05.2024 Moj vrt

Fenomenalne ideje za uređenje balkona i terase

U gradskim stanovima, balkoni i terase su verovatno jedini prostori na otvorenom koji su privatni, u kojima možete uživati u svežem vazduhu…