Prave jelkice od sukulenata

Jesen je stigla a sa njom i sve manje vremena koje provodite u vašem vrtu, uređujući ga i diveći se vašem omiljenom cveću.

Jesen je takođe ono doba godine kada se malo više posvećujete nezi vaših kućnih biljkaka. Neke od najzahvalijih biljaka za držanje bilo u kućnim uslovima, ili u bašti su svakako sukulenti. Ovo cveće je pravi heroj među biljnim svetom, jer vam nikad neće zameriti ako pomalo na njega zaboravite i ne zalivate ga baš često.

Ako volite ove simpatične biljke, imamo za vas nešto vrlo interesantno. Internet senzacija postale su jelke od sukulenata. Prave pravcate mini jelke, koje su nastale spajanjem više vrsta sukulenata i dekorisanjem baš poput Božićne jelke. Budući da čak i u izazovnim vremenima kakva nam je donela 2020. godina, ljudima treba nešto čemu će da se raduju, poput isčekivanja praznika, ove jelkice su došle kao divno osveženje, i podsetnik da je malo potrebno da se probude nežna osećanja.

Među ovim jelkicama zaista je teško odlučiti se za najlepšu. Svaka je na svoj način posebna, i zapravo jedinstvena budući da je svaki cvet korišćen za njenu izradu jedinstven. One su kao stvorene za male životne prostore u kojima nema dovoljno mesta za klasičnu jelku, za kancelarijske prostore koji su uvek prometni i kojima je potreban dodir prirode.

Takođe one su namenjene svima onima koji vole čuda prirode. Potrebno je, tvrde umetnici koji stavaraju ova predivna "drvca" dosta truda kako bi se formirala lepa i skladna jelkica, ali kada se radi sa ljubavlju ništa ne pada teško. Ono što je posebno važno je činjenica da kada praznici prođu i kada jednostavno sukulenti prerastu drvce, možete da razložite skulpturu na sitnije komade i posadite sukulente u svojoj bašti, kako biste u njima uživali u godinama koje tek dolaze.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte kako izgledaju ta mala čuda od jelkica nastalih od sukulenata.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

 

Povezane teme