Pametna bašta sa biofilterom koji poboljšava kvalitet vazduha u zatvorenom

Vreme je da se upoznamo sa konceptom pametnih bašti – ova vertikalna lepotica ne samo što čini prostor mnogo privlačnijim, već istovremeno poboljšava kvalitet vazduha u njemu...

Da, dobro ste čuli, ova vertikalna bašta je zapravo biofilter sa pametnom tehnologijom dizajniranom sa ciljem da poboljša kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru. Nazvana Elpo, ova zatvorena bašta sa krajnje inovativnim dizajnom obezbeđuje zdrav nivo vlage u prostoru i to kombinovanjem tehnologije i snage prirode.

Kao i mnoge moderne zatvorene bašte, Elpo dolazi opremljen automatizovanom, pametnom tehnologijom koja osvetljava, ventiliše i navodnjava zelenilo u saksijama. Osim što poboljšava kvalitet vazduha, ovaj biofilter istovremeno funkcioniše i kao pregrada u kancelariji - modularnog je dizajna što kupcima omogućava da kreiraju pametni sistem biofiltera koji se proteže po celoj širini bilo koje sobe.

Ova vertikalna bašta je naturalističko rešenje za moderan dom ili kancelariju koje bi korisnicima obezbedilo efikasan način poboljšanja kvaliteta vazduha u svom prostoru. Sistem funkcioniše tako što koristi snagu biljaka kao i pametni biofilter za filtriranje nečistoća koje se nalaze u životnoj sredini. Ova unikatna jedinica takođe održava privlačan dizajn koji će odmah ugraditi veliku količinu zelenila u prostor radi estetske privlačnosti.

Izvor: yankodesign

Povezane teme