Osvežite svoj ambijent pravom letnjom oazom

Leto je svuda oko nas, u svakoj našoj pori i svakom trenutku.

Da li ste ga dočekali sa spremnim prostorom za uživanje na otvorenom? Ako niste još uvek, sada je idealan trenutak, jer ništa ne donosi bolje vibracije i lepše osveženje od dekora prostora na otvorenom u letnjem stilu. Kako bismo vas inspirisali, sakupili smo na jednom mestu pregršt inspirativnih ideja za stilizovanje vašeg letnjeg mesta na kom ćete zaista uživati.

Pod pretpostavkom da će stil vašeg trema ili terase slediti stil koji inače dominira vašim domom i njegovim okruženjem, treba sebi da postavite pitanje – koje boje vas bude i inspirišu? Leto se inače opisuje vedrim bojama, svim nijansama zelene, žute, ružičaste, i svakako plave. Ako želite da svom okruženju podarite živahan ton, pronađite među ovim bojama one koje se najbolje slažu sa vašim karakterom i poigrajte se njihovim kombinovanjem. Neutralna paleta je svakako poželjna, jer ona donosi umirujući efekat prostoru i čini se da kao takva nikad i neće izaći iz mode. Zaobiđite u svakom slučaju u velikom krugu tamne nijanse, jer se one ne uklapaju u ovu priču.

Izbor nameštaja svakako treba da bude podređen veličini prostora sa kojim raspolažete. Bilo da volite viseće ležaljke i krevete, drvene klupe, ili uglove od paleta, uz simpatične jastuke u bojama, stvorićete istinski letnji ambijent uz njih. Pleteni detalji i nameštaj od ratana, upotpuniće ovu sliku, a ako želite nešto moderniji dodir, uvek možete posegnuti za pojedinačnim metalnim komadom. Udobnost, ležernost i vrhunska estetika, primarne su stavke prilikom izbora nameštaja za vaš letnji trem.

Ono što ne treba da zaboravite je postavka zelenila. Vodene palme, paprat, puzavice, kaktusi i slično, savršeni su za stvaranje originalne male oaze.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme