Neodoljive saksije inspirisane retro automobilima

Iako je jesen uveliko u toku i bliži nam se zima, naše biljke i dalje od nas traže pažnju i brigu…

Štaviše, briga i pažnja su im sada verovatno najpotrebnije. Tokom zimskog perioda, biljke ponekad ne mogu samostalno da sakupe sve hranjive materije koje su im potrebne za opstanak, i tu na scenu stupamo mi, njihovi vlasnici i ljubitelji i dajemo sve od sebe da im olakšamo taj hladni period.

Biljkama je tokom zime potrebno više svetlosti, vode, nutrijenata i topline, tako da se većina njih koje su bile na našim balkonima ili terasama seli u naše enterijere – dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, hodnike… gde god da stavite svoje biljke, svakako želite da se one uklope uz celokupnu temu prostorije, zar ne?

Neke biljke jednostavno bolje izgledaju u visećim saksijama, dok su druge namenjene podu, a treće imaju potencijal da vaše obične vitrine i kredence pretvore u savršene komade. I sami ste verovatno svesni da je svakoj vrsti biljaka potrebna određena vrsta brige, pažnje i nege, ali jednu stvar sve imaju zajedničku, a to su – saksije!

Ovog puta vam predstavljamo predivne saksije koje su nastale kao ručni rad talentovane Džuli Ričard, a koje nas podsećaju na nostalgične i slatke uspomene iz prošlosti. Ove mini saksije su jedinstvene i ponuđene su u čitavom asortimanu oblika vintage i retro automobila – od legendarnog VW Westfalia modela, preko starinskih karavana, klasičnih automobila pedesetih i čuvenih oldsmobila, ove saksije su svojoj simpatičnoj formi podarile novu funkciju, a našim domovima dekoraciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Moramo priznati da su one umetnička dela, koja za cilj imaju širenje pozitivne energije i sreće, što uvek ima šarmantan krajnji rezultat. Upravo to je i Džuli Ričard, umetnik koji stoji iza ove kolekcije grnčarije imala na umu. U njene ručno rađene saksije možete smestiti svoje omiljene kaktuse ili sukulente. 

N.Đ.

Izvor: HomeMyDesign

Povezane teme