Neobična kapija

Umesto da se otvaraju ka spolja ili unutra, smisleni, virtuelno nevidljivi sistem kapija u vertikalnoj ogradi tone u zemlju i to u samo nekoliko sekundi.

Dizajnirana tako da zauzima što manje površine u malenim spoljnim prostorima, Fancy Fence sistem cilja ka aerodinamičnoj pristupačnosti ograđenih imanja, povećavajući sigurnost bez potpunog blokiranja pogleda ka spoljnjem, ali i unutrašnjem delu koji ograda okružuje.

Neverovatno je zanimljivo gledati delove koji kao uz pomoć magije nestaju u zemlji kada je ograda aktivirana, ali je veoma važno da njeni vlasnici ne krenu da ulaze kolima previše rano, dok su tarabe još uvek delimično iznad tla.

Sistem je dostupan sa čeličnim tarabama, HPL košuljicama i aglomerisanim kvarcnim pločama, u zavisnosti od izgleda koji želite da postignete, ali i nivoa privatnosti koji vam je potreban.

Sistem čeličnih taraba je posebno istaknutog minimalističkog izgleda, oslobođen horizontalnih delova, dostupan u 24 boje, tako da se ovi elementi ograde mogu prilagoditi stilu svakog domaćinstva ili poslovnog prostora. HPL oplate su kreirane pod velikim pritiskom od laminatnog drveta, pružajući izgled drveta sa dodatnom snagom i dugovečnošću.

Aglomerisani kvarc je projektovani kompozitni materijal načinjen od mlevenog kamena vezanog smolom, tako da je zapravo mnogo lakši nego što izgleda i takođe dolazi u velikom opsegu različitih boja i tekstura, uključujući metalik okside i obrasce koji oponašaju mermer i škriljac, dok sve tri opcije mogu biti mešane i kombinovane.

Kada se ograda spušta,  smeštena je privremeno unutar vodootpornog i ojačanog betonskog svoda, opremljenog pumpama za drenažu prilikom nevremena, i gredama koje mogu da podnesu velike terete. Na površini, svodovi su prekriveni prenosivim pločama koje mogu biti pomerene prilikom njihovog održavanja.

Mehanički delovi kapije su zaštićeni, tako da mogu funkcionisati po kiši i snegu, dok se ista može spustiti ili podići jednostavnim pritiskom na dugme, ali u slučaju nestanka struje, ili ako dođe do zakazivanja sistema, pristup mehanizmu je omogućen manualnim putem.

Potrebno je oko pet sekundi da se kapija otvori ili zatvori. Kao dodatak glavnoj ogradi, kapija nudi prolaz automobilima, dok korisnici ovog inovativnog sistema mogu da ugrade i "nevidljivu" prilaznu kapiju, koja se takođe savršeno uklapa sa ostatkom ograde.

Nakon inicijalnog pregleda, koji osigurava da se ispod dela koji je određen za gradnju sistema Fancy Fence ne nalazi korenje drveća, niti bilo kakva infrastruktura, potrebno je samo 24 časa za ugradnju mehanizma i njeno postavljanje.

U slučaju da ste zabrinuti za bezbednost, jer zaista nije teško zamisliti drznike u pokušaju preskakanja kapije dok je u pokretu, sistem uključuje senzore koji emituju laserske zrake sa jedne strane kapije na drugu. Ako se ovaj zrak prekine, sigurnosni sistem automatski zaustavlja svaki njen pokret.

Nema sumnje da je ovaj sistem poprilično komplikovan za većinu imanja, ali je jako zabavno gledati ga u akciji, dok ni jedno visokotehnološko domaćinstvo uskoro neće biti kompletno bez njega. Tamo negde u velikom svetu, neko sa imanjem vrednim Bondovog suparnika, provlači svoju kreditnu karticu, kako bi ovaj sistem ograde dodao kolekciji veoma tajanstvenih karakteristika.

N.Đ.

Povezane teme