Najbolji dizajn suncobrana za savršeni letnji eksterijer koji ćete obožavati

Različiti suncobrani za eksterijere mogu stvoriti vibracije odmora, transformišući spoljni prostor u pravi ambijent namenjen relaksaciji.

Danas ćemo istražiti neke od najboljih dizajnerskih stilova koji mogu biti strateški korišćeni putem prelepih suncobrana. Ukoliko volite uglađene i moderne predmete, možda čak i primorski inspirisane vrtove, onda su neki od ovih primera pravo rešenje za vaše eksterijere ili želite da dodate čistu retro inspiraciju, predstavljamo vam suncobrane koji vas mogu prebaciti u potrošačko raspoloženje ili uneti zdravu dozu letnje inspiracije, koja vam je svakako potrebna.

Ukoliko volite moderan dizajn onda je prvi stil definitivno za vas. Razmišljajte o savremenim komadima čistih i umirujućih linija, kojima možete dodati nekoliko elemenata nameštaja za eksterijere i postanite potpuno spremni za uživanje. Radi modernijeg izgleda, ne zaboravite da iskoristite spoljni trpezarijski komplet u svoju korist, izborom stila identičnih i čistih linija kao u slučaju suncobrana.

Jednostavan platneni beli suncobran je savršeno rešenje za minimalističke vrtove i baštephoto: iStock

Bonus poene predstavlja to što će nastati idealna količina senke i harmoničan osećaj u celokupnom eskterijeru, posebno ukoliko su svi elementi plave boje. Moderne vibracije mogu biti pomešane sa svim stilovima, dok teksturna lepota nameštaja može komplementirati spoljnu površinu klasičnim karakteristikama ili globalnim motivima, kojima možete dodati i nešto zelenila.

Minimalistički primorski stil nedvosmisleno podseća na plažu, vodu i letovanje. Crvene, plave nijanse, zajedno sa prugastim materijalima, veoma često kompletiraju ovakav dizajn. U modernim eksterijernim stilovima, glavnu vodilju predstavlja pristup "manje je više." Kombinujte predivne letnje stilove sa savremenim minimalističkim komponentama, koje će vršiti glavni uticaj u prostoru, predstavljajući pravu količinu onih primorskih primesa.

Pravougaoni suncobrani mogu posedovati crne ramove i u istom momentu postati centralne tačke svake bašte, terase ili trema, posebno ukoliko im pružite dovoljno prostora da sijaju punim sjajem. Dodatno, ovakvi moderni suncobrani poseduju akrilne gornje delove koji blokiraju i do 98% UV zraka.

Prelepi zeleni suncobran se savršeno uklapa u tropske vibracije ovog dvorištaphoto: iStock

Radi prave doze zabave, unesite retro tropske vibracije u vaše eksterijere. Izborom suncobrana koji poseduju raznobojne, bezvremene ili klasične obrasce, nalik prugama, možete obaviti ovaj posao. Vedrina je u ovom slučaju glavni sastojak.

Ovakvi suncobrani mogu uneti nedvosmislen šarm u vaše eksterijere, dok njihovi obrasci mogu biti uklopljeni sa bilo kojim postavkama, posebno ukoliko ih želite u plavoj boji. Draperijasti stilovi suncobrana mogu doći kao veoma korisni zbog dodatnih resa, dok njihove crvene i plave boje kanališu retro vibraciju takođe.

Možete se, sa druge strane, opredeliti za svoje suncobrane u modernijem izdanju, kako biste kreirali retro vibraciju ostalim komadima nameštaja.

Udoban vrt sa drvećem, travnjakom, drvenim nameštajem i belim suncobranomphoto: iStock

Povezane teme

09.06.2024 Moj vrt

5 razloga da osvežite svoj baštenski nameštaj pre početka leta

Uživanje u baštenskom nameštaju tokom leta nije samo privilegija, već i potreba. To je prilika da se povežemo sa prirodom, da se oslobodimo stresa i napetosti svakodnevnog života i...

06.06.2024 Moj vrt

Šik načini za dizajniranje malih balkona

Uređenje malog balkona nikada nije lak zadatak, stoga smo vam pripremili nekoliko pravih taktičkih poteza koji vam mogu pomoći da kreirate izvanredan eksterijerni prostor uprkos sv...

03.06.2024 Moj vrt

Boho terase i tremovi sa kojih ne biste poželeli da odete

Boho šik i gipsy stilovi, predstavljaju slobodan duh i veoma relaksirajuće komponente dekora, veoma živopisne i svetle istovremeno...

31.05.2024 Moj vrt

Ključni elementi za maksimalno uživanje u dvorištu

Bez obzira da li ste sami ili u društvu porodice i prijatelja, važno je obezbediti nekoliko ključnih elemenata koji će vam pomoći da maksimalno uživate u svom dvorištu.

28.05.2024 Moj vrt

Kako da ozelenite mali prostor na terasi?

Mnogi od nas vole da imaju vrt, ali nažalost žive u malom prostoru bez pristupa tradicionalnim vrtovima. Da li ste ikada pomislili da donesete vrt na svoje male terase?

25.05.2024 Moj vrt

Miks tradicije i modernog

Kombinovanje tradicionalnih i modernih elemenata u vrtu omogućava vam da stvorite prostor koji je jedinstven, funkcionalan i estetski zadovoljavajući.

22.05.2024 Moj vrt

Baštenski nameštaj od ratana

Baštenski nameštKada je reč o stvaranju privlačnog prostora na otvorenom, ništa se ne može uporediti sa bezvremenskom elegancijom baštenskog nameštaja od ratana.aj od ratana postaj...

19.05.2024 Moj vrt

Prolećem inspirisane terase koje vam žele dobrodošlicu

Kako biste maksimalo uživali u prolećnim danima i prigrlili sezonu, predlažemo vam da dekorišete svoju terasu u stilu proleća.

16.05.2024 Moj vrt

Predivan boemski dizajn dvorišta

Bašta inspirisana boho dizajnom je oaza mira i udobnosti u kojoj možete ponovo uspostaviti vezu sa zemljom i negovati duh. Uzimajući u obzir slobodoumnu suštinu boho dizajna, stvar...

13.05.2024 Moj vrt

Kako posaditi kamilicu iz kesice čaja

Iako smo svi polako izašli napolje i okrenuli se prolećnoj sadnji, ukoliko ste ljubitelj saksijskog cveća ovo je idealan trenutak da obnovite svoju kolekciju prelepim cvetom kamili...

10.05.2024 Moj vrt

Sve što je potrebno da znate o uzgoju i pravilnom održavanju ruža

Ruža je zeljasta biljka iz porodica rosaceae, sa cvetom koji je uzgajan prventstveno radi njegovog predivnog dekorativnog elementa, mirisnih latica i različitim bojama koje nas opč...