Modularni sto sa drvenim nogarama za sadnju biljaka

Heatherwick Studio vam predstavlja nov način gajenja biljaka u zatvorenom prostoru.

U pitanju je vrlo kreativan modularni sto koji vam omogućava da u svom domu gajite širi spektar biljaka bez klasičnih prostora za sadnju. Skulpturalne drvene nogare predstavljaju prostor za sadnju a deo su projekta Design Museum's Connected: Made Togehter, Apart Project na Londonskom festivalu dizajna.

Sistem nosi nazim Stem (matičnjak) i sastoji se od šest nogara različitih visina i prečnika, koje se mogu kombinovati i učvrstiti na površini stola kako bi se stvorio zanimljiv koncept. Misao je bila stvaranje sistema nogara koje će moći da se primene po želji na bilo koju površinu, bilo da su u pitanju drvene, kamene, metalne, staklene ili neke druge ravne površine.

Ove jedinstvene noge u kojima je moguća sadnja biljaka dozvoljavaju biljkama da rastu i da se šire u prostoru, doprinoseći unošenju osećaja prirode u savremen dom. Budući da je ovaj sistem stvoren u jeku pandemije Korona virusa, on ima još veći značaj. Dokazano je da izlaganje prirodnom okruženju, pa čak i onom u zatvorenom prostoru svega 40 sekinudi dnevno poboljšava funkcije mozga i pomaže obnavljanju perioda koncentracije.

Fleksibilan dizajn sa visokim stepenom funkcionalnosti i mogućnošću prolaska električnih žica kroz nogare i upotrebom posuda kao ležišta za odlaganje ili postolja za osvetljenje, Steam sistem je revolucionarno rešenje za gajenje biljaka u zatvorenom.

Ž.J.

Izvor: Dezzen

Povezane teme