Ljubičasto nebo nad Japanom

Priroda nas uvek iznova oduševi svojim darovima.

Neverovatna je kada su boje i nijanse u pitanju, oblici, dimenzije i svakako godine. Naša današnja priča vodi nas u Japan, gde se susrećemo sa zaista nesvakidašnjim drvetom. U pitanju je Visterija drvo, staro čak 144 godine. Ali nije samo u tome njegova fascinantnost. Ovo predivno drvo svojom krošnjom u ljubičastoj boji, prekrilo je nebo nad svetom koji se okuplja svakodnevno da se divi njegovoj lepoti.

Spektakularno, u punom smislu te reči, drvo nalazi se u cvetnom parku Ashikaga u Japanu. Posađeno je davne 1890. godine i njegova krošnja se prostire na oko 1.990m2.  Predivni ružičasti i ljubičasti tonovi lelujaju na vetru i izgledaju kad da su izašli iz bajke. Budući da su grane ove loze izrazito teške, kako bi se osiguralo da se iste ne slome, formirana je čelična konstrukcija kao vid potpore pod njom. Na ovaj način posetioci su dobili priliku da nesmetano koračaju ispod drveta i dive se njegovoj impresivnoj boji.

Preklapanje predivnih boja visoko u krošnji drveta, naprosto oduzima dah. Fotografi iz celog sveta ne propuštaju priliku da zastanu i naprave najdivnije fotografije ove nestvarne pojave. Ono što ne može da se dočara putem fotografija su opojni mirisi ovih cvetova. 

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Moj vrt

Povezane teme