Kako dizajnirati umirujući minimalistički vrt?

Ograničeni zasadi, nenaglašene boje i jake pejzažne linije – ovo su tri glavne karakteristike stvaranja umirujućeg minimalističkog vrta.

Minimalističke bašte mnogi izbegavaju jer smatraju da su nedovoljno uzbudljive, previše jednostavno, ili narodski rečeno – dosadne. S druge strane, postoje i oni koji se kunu u minimalizam, čak i kada je dizajn otvorenog prostora u pitanju. Ne čudi što su, bez obzira na sve moguće predrasude, minimalističke bašte uvek u modi. One su jednostavne i sa stilom, a ukoliko se pravilno dizajniraju mogu biti savršene kao i sve druge porodične bašte.

Minimalističko baštovanstvo nam samo po sebi govori sve o prostoru i načinu na koji se koristi. Prateći trendove u dizajnu enterijera, teži da uključuje ograničenu paletu tvrdih materijala i biljaka za uređenje pejzaža, u kombinaciji sa dizajnom smelih, jednostavnih linija.

Minimalistička bašta treba da ima jaku liniju i jasnu svrhu, da je lepo projektovana i detaljna. Nije lako ispraviti se: nema mesta greškama ili lošoj izradi – ovde sve mora biti na svom mestu! A kako sve to i postići, otkrijte u nastavku našeg teksta...

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme