Kako dizajnirati malu urbanu baštu u samo 5 koraka?

Urbani prostori koji maksimalno iskorištavaju raspoloživo zemljište – to je sve što za početak trebate znati o malim gradskim baštama!

Život u unutrašnjosti grada doveo je do toga da se mnogi od nas smire na manjim otvorenim površinama. Iako ideja o prostranoj bašti nekima može zvučati privlačno, nije realna za svačiji stil života. Ali, samo zato što ste izabrali urbani život, to ne znači nužno da ne možete imati svoju lepu malu oazu u kojoj ćete uživati.

Kada dizajnirate manju baštu, najverovatnije ćete morati da budete kreativniji i pametniji o tome kako koristite svoj prostor. Možda nećete moći da imate sve što želite, ali prenatrpanost će učiniti da se osećate malim i skučenim. Razmislite o korišćenju zidova i drugih vertikala - to je fantastičan način da se bašta učini većom i izgleda bujnije.

Takođe je vredno razmisliti o ugradnji stvari koje služe višestrukim svrhama, npr. izgradnja potpornih zidova na visini sedišta. Svaki otvoreni prostor je jedinstven, sa pratećim izazovima i mogućnostima, ali ovaj vodič u pet koraka koji danas delimo sa vama, daće vam zdravu strategiju za stvaranje vašeg privatnog raja za uživanje.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme