Kako da uredite vaše dvorište ili terasu

Nije važno da li imate veliko dvorište ili malu terasu u centru grada, leto je stvoreno za provođenje slobodnog vremena napolju.

Od opuštenih večera sa prijateljima do suncem okupanih popodnevnih dremki i doručka nedeljom ujutru, vaše dvorište će biti vaša oaza gde možete da se opustite sa porodicom ili prijateljima.

Dajemo vam nekoliko ideja koje možete iskoristiti pri sređivanju sopstvenog kutka za opuštanje.

1. Blaga iz radnje polovnih stvari

Vreme je da se uputite u radnju sa polovnim stvarima i nađete kauč ili stolicu. Postavite ih napolju u vrtu ili na bakonu i prekrijte pokrivačima po vašoj meri, bilo da su jednobojni, šareni ili sa nekom određenom šarom.

2. Mali prostor na terasi ili u bašti

Ako imate malo dvorište ili terasu verovatno neće moći da vam stane čitav set stolova za otmene večere napolju. Međutim, uglađen, moderan nameštaj (na primer IKEA proizvodnje) je idealan za male prostore, a uz to je i pristupačan. Bonus je to što IKEA nameštaj možete ofarbati najluđim bojama, a on će i dalje izgledati fantastično.

3. Šik jeftino u vrtu

Postoji mnogo načina da sredite svoju terasu ili baštu, a da ne potrošite mnogo novca. Jedino što ćete morati malo da zasučete rukave. Ovaj niz kićanki izgleda veoma lepo na ovom tremu.

4. Udoban nameštaj je ključ za odmor

Ništa bolje ne podstiče dobar razgovor kao dobro raspoređena mesta za sedenje. Udobnost je ključ kada odmarate napolju, pa koristite mekani kauč sa mnogo jastučića kako bi vam bilo što prijatnije.

5. Bali kao inspiracija

Da li biste nam poverovali kada bismo vam rekli da je većina baštenskog nameštaja sa ove slike poteklo iz IKEA-e. Ukoliko koristite manje skup baštenski nameštaj za sređivanje, ostaće vam više novca za igranje sa detaljima. Na primer dodacima i ukracima inspirasnim dalekim istokom.

6. Osvetlite baštu ili balkon

Okačite jedan veliki izvor svetlosti koji zaista privlači pažnju, lampione ili nizove svetala kako biste osvetlili svoje dvorište ili terasu. Takođe, ukoliko postavite nekoliko stočića, bićete sigurni da imate gde da ostavite svoju jutarnju kafu, ali takođe ne morate ni brinuti gde će vaši gosti držati pića kada ih pozovete na sedeljku.

7. Postavite puno zelenila i biljaka

Iako ste verovatno već okruženi zelenilom, dodavanjem biljaka ćete još više začiniti svoj prostor napolju. Možete birati između raznih oblika i veličina biljaka i cveća, i uneti malo boje u svoju svakodnevnicu sa šarenim saksijama koje privlače pažnju (i to ne na negativan način).

8. Obojene kocke u podu

Da li vas ovo popločano dvorište podseća na detinjstvo i crtanje kredom po trotoaru? Ukoliko nemate nikakav budžet za sređivanje dvorišta ovog leta, dodajte malo boje tako što ćete ofarbati određena polja. Zagarantovano će vam izmamiti osmeh čim kročite napolje.

9. Boho stil u dvorištu

Svi vole da postave ono što su sami napravili, i u enterijer i u dvorištu. Uramite crtež svog deteta ili sami naslikajte veliku sliku. Čak i ako vam se ne svidi mnogo, biće dovoljno dobra za dekoraciju dvorišta gde će izgledati fantastično.

10. Noćne varnice u vrtu

Ništa ne pravi topliju i udobniju atmosferu kao rasplamsala vatra. Međutim ako nemate mesta za kamin napolju, možete postaviti sveće ili uljane lampe, koje su savršena imitacija. 

M.P.

Povezane teme