Izbor prave vrste podne obloge za vašu terasu, dvorište ili trem

Otvoreni prostori uz kuću su nešto čemu se posebno radujemo po dolasku toplijih dana.

Oni vam pružaju mogućnost da svoje dnevne aktivnost izvedete van kuće i uživat u toplom Suncu i letnjem povetarcu. Ako su dakle tersa, trem ili dvorište mesta na kojima provodite dosta vremena, važno je da za njihovo uređenje odaberete pravu vrstu podne obloge. Pri izboru poda treba dve stvari da pomirite – funkcionalnost i estetiku. Čak ni najlepša ganitura za sedenje neće doći do izražaja na vašem tremu ako je pod suviše mračan, ili ako svojim dizajnom potpuno odudara od stila koji ste hteli da istaknete. U redovima koji slede donosimo vam pregršt ideja za kreiranje upečatljive podne obloge na terasi, tremu ili u dvorištu.

ŠABLONSKI PODOVI

Baš poput šablonskih zidova, i šablonski podovi imaju poseban šarm. Pri kreiranju ovakvih podova trebaće vam matrice jednostavnog dizajna. Na raspolaganju su vam različite boje zahvaljujući kojima možete da stvorite interesantan šablom. Ako je reč o ravnoj i glatkoj površini, ovo je posao koji ne zahteva mnogo truda a betonski podovi su oni koju su poželjni pod ovim pločicama.

OBOJENI BETONSKI PODOVI

Betonski pod predstavlja odličnu opciju za terasu, pre svega zbog svoje izdržljivosti. Takođe ako se njegova izvorna siva boja ne uklapa u stil koji preferirate uvek ga možete prefarbati i pretvoriti u veličanstveno platno. Pobrinite se samo da pronađete boje za betonske podove i prepustite svojoj mašti da odradi ostatak posla.

RUSTIČNI POD OD CIGLE

Fantastična ideja sa kojom ne možete pogrešiti je ona u obliku stvaranja rustične vrste podne obloga korišćenjem opeke. To je materijal koji se od davnina koristi za izgradnju kuća i njihovog okruženja, a u poslednje vreme je sve viđeniji u savremenim domovima. Možete odabrati klasičnu crvenu ciglu ili prefarbanu u belu boju, kao i šablon koji vam se najviše dopada pri stvaranju podne obloge.

GEOMETRIJSKI ŠABLON

Lepota geometrije se na završava samo na zidovima. Ove šablone možete itekako iskoristiti pri kreiranju jedinstvenih podova za vaš trem, dvorište ili terasu. Potrebno je da pronađete oblik koji vas inspiriše, u dve ili tri boje i da uz pomoć njega kreirate jedinstven prikaz.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: Pinterest

Povezane teme