Inspirativne terase na krovu

Ako imate stan u centru grada, sa krovnom terasom, zaista imate nešto spektakularno!

Terase na krovovima zgrada su nešto što se ne sreće tako često i upravo su zbog toga pravi izazov za dizajnere eksterijera. Uređenje istih predstavlja istinsko zadovoljstvo jer se stvara mali lični kutak, okružen zelenilom, u vrevi urbane sredine. 

Krovne terase različitih stilova koje vam danas predstavljamo, mogu vam poslužiti kao inspiracija da stvorite slična okruženja u raspoloživom prostoru,  kreirane su u najpopularnijim stilovima od modernog, rustičnog, minimalističkog, ekstravagantnog pa sve do industrijskog. 

Dizajnirane tako da svakom članu zajednice obezbede prijatne trenutke opuštanja, i mogućnost bega od užurbanog savremenog života, ove terase su zaista nešto fantastično. One mogu lako da posluže kao idealna mesta za romantične večere uz sveće, prilikom čega će vam svetlost velikog grada svuda unaokolo stvarati nestvaran ambijent.

Klasična varijanta krovnih terasa podrazumeva postavku drvenih podova, najčešće brodskog poda ili Deking-a, uz dodatak modernog baštenskog nameštaja. Uz odgovarajuće jastuke, prostirke, baldahine i elemente za sedenje od pruća moguće je stvaranje harizmatičnog okruženja.

A kako bi kompletan prostor bio zadivljujući, neizostavne su u brojne skladno ukombinovane biljne vrste. Vodene palme, puzavice, različite vrste kaktusa i četinara svakako su dobrodošle jer ceo ambijent ispunjavaju svežinom.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme