Ideje za stvaranje savršeno ledene zimske bašte

Ako mislite da je teško uzgajati biljke zimi, zamislite tek koliko je teško održati dobar izgled bašte u nastupajućim hladnim danima...

Zima zna biti poprilično dosadna kada su dešavanja u bašti u pitanju. Neke vrste biljaka mogu da žive u različitim vremenskim uslovima, pa čak i onim najsurovijim, ali vam je takođe potrebno mnogo priprema, dodataka ishrani, dobro osvetljenje i posebne tehnike kako bi sve one mogle nesmetano da rastu.

Zimske bašte predstavljaju izazov za sve one koji vole baštovanstvo, a verovatno najlakši način za dekorisanje bašte u ovim mesecima jeste pravljenje malenog staklenika ili posebnog prostora za smeštaj biljaka koji će biti pouzdano mesto za zabavu iz godine u godinu.

Biljke koje se na ovaj način čuvaju i skladište su izuzetno zahvalne za održavanje jer ne samo da se mogu uzgajati u istoj ambalaži i cvetati dugo vremena, već takođe mogu biti prelepa bašta na otvorenom ili ulaznim vratima.

Ako vam vreme napolju zaista ne dozvoljava da posadite neke biljke, zašto ne biste pokušali da svoju baštu pretvorite u pravo malo zimsko carstvo u kome će sve, ali apsolutno sve što nađete u dvorištu, postati dodatni ukras?

Uzmite male saksije, mahovinu, opale grančice, šišarke, ili šta god želite i napravite lude i neočekivane kombinacije sa svojim omiljenim biljkama. Postoji mnogo jednostavnih ideja koje možete primeniti i koje će hladan otvoreni prostor pretvoriti u udobnu zelenu oazu čak i na -10!

« 7 8 9 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Povezane teme