DVORIŠTE ZA UŽIVANJE SA PORODICOM

Bez obzira na to koliko je veliko ili malo, vaše dvorište verovatno ima potencijala da bude jedno od omiljenih mesta članova vaše porodice...

Ne morate da žrtvujete stil ili estetiku za porodično - prijateljska dvorišta. Predstavljamo vam ideje, kako da napravite svoje dvorište, idelanim mestom za porodične zabave. Inspirišite se, a onda se potrudite da kreirate prostor i iskoristite poslednje dane leta!

Pretvorite drvo u mesto za sedenje

Ako imate drvo koje se nalazi u sredini vašeg dvorišta, razmislite o izgradnji klupe. Opkolite drvo udobnim sedištima, koje možete dekorisati jastučićima u boji. Ovo drvo će postati za tili čas centralna tačka vašeg dvorišta i idealno mesto za okupljanje.

Izgradite mostove

Većina dece vole mostove, uživaju u prelasku i mostovi za njih predstavljaju nešto uzbudljivo i pomalo magično. Izgradite most u dvorištu i postavite scenu za maštovite igre vaše dece.

Napravite "tajna" skrovišta

Ušuškani u nekom uglu dvorišta, možete da koristite gotovo bilo koje predmete da napravite tajni i udoban kutak. Deca i odrasli podjednako mogu pobeći od vreve svakodnevnog života. Koristite stolice, klupe ili ljuljaške.

Viseća ležaljka

Viseća ležaljka u dvorištu. Dobra knjiga. Osvežavajući napitak. Sve što vam je potrebno za opuštajuće popodne u bašti.  Deca takođe mogu da koriste ležaljku za ljuljanje.

Trpezarijski sto u bašti

Bez obzira da li često roštiljate ili jednostavno upijate sunce uz dobru knjigu, dvorište uvek izgleda lepše uz prisustvo lepog baštenskog stola. Postoji mnogo vrsta stolova na raspolaganju, ali pronađite dobru ideju i napravite sto prema vašim potrebama.

Kada ili hidromasažni bazen u dvorištu

Ništa nije tako opuštajuće na kraju dugog dana nego potapanje u kadu punu tople vode. Kadu možete instalirati u kutku svoje bašte i uživati u intimnim trenucima tokom noći. Ukoliko imate malu decu potrudite se da kadu osigurate poklopcem, a zaštita će takođe sprečiti da se kada puni lišćem i baštenskim bubama.

Udoban baštenski nameštaj

Nameštaj u veselim bojama učiniće vaš prostor prijatnijim. Pored garnitura za sedenje, dodajte šarene otomane ili jastuke koji će okupiti što veći broj prijatelja.

Napravite prirodnu šahovsku tablu

Koristite betonske pločice i napravite od travnjaka šahovsku tablu. Lako se održava poput redovnog travnjaka, a tokom letnjih večeri možete organizovati turnire i zabavljati se sa svojim prijateljima!

Izgradite ili ukrasite kućicu na drvetu

Kućicu na drvetu možete urediti sa mnogo pažnje i detalja. Napravite “mali dom” koji će vaša deca obožavati. Kućica na drvetu može da bude velika i moderna ili jednostavna i slatka. Ako je moguće, postavite kućicu na drvetu tako da bude vidljiva iz većine dvorišta, ili vaše kuće, kako biste mogli da nadgledate decu.

Mala plaža u dvorištu

Pesak ispod prstiju, udobne stolice i lopta za plažu su recept za opuštajući scenario. Jedino što nedostaje je stvarna voda. Ovo je odlična ideja za porodice koje žive u unutrašnjosti. Ukoliko vam mogućnosti dizvoljavaju, veliki bazen je odličan dodatak ovom peščanom letnjom ambijentu.

Uredite travnjake

Savršena porodična aktivnost je golf. Teren za golf u dvorištu doneće vam mnogo radosti u društvu vaših prijatelja. Ipak, imajte u vidu da se ovi travnjaci moraju redovno i sa mnogo pažnje održavati.

Napravite pergolu

Pergola privlači ljude kao što fluorescentna svetla privlače leptiriće. Kombinacija delimičnog hlada i osećaja usamljenosti - šta god da je razlog, pergola ima ogroman potencijal da porodicu održi na okupu.

Napravite jednostavnu ljuljašku od gume

Vrlo je jednostavno napraviti ljuljašku od stare gume. Međutim, ne morate samo gumu da koristite kako biste uneli elemente porodične zabave. Koristite sedišta, stare stolice ili klupe koje uz pomoć kanapa ili lanaca mogu da vise sa grane ogromnog hrasta.

Niske sa svetlom

Dok izgledaju sjajno tokom večernjih zabava na otvorenom, niske sa svetlima ne treba da budu rezervisane samo za ove prilike. Držite ih nekoliko dana ili nedelja, ako vreme dozvoli i uključite ih noću da podstaknu magične trenutke tokom večeri.

Povrtnjak u dvorištu

Povrtnjak je veoma korisna stvar, pogotovo za mala dvorišta. Pored povrća koje vam donosi, sama sadnja, vreme oko nege biljaka i ubiranje plodova omogućava zajedničke trenutke i međusobno druženje sa članovima porodice.

Kamini na otvorenom

Kamin i vatra u vrtu pružaju osećaj udobnosti i komfora. Druženje sa prijateljima, uz čašu vina pružiće vam nezaboravne trenutke.

Zasadite travu…mnogo trave…

Iako postoje mnoge stvari koje možete staviti u dvorištu, ponekad je najbolja prilika za porodične aktivnosti jednostavno širom otvoreno prostranstvo zelene trave. Mogućnosti su neograničene, kao i vaša mašta.

Autor: M.L.

Povezane teme