Dajte šansu kaktusima u svojoj bašti – nećete zažaliti!

Ako želite da ukrasite svoje dvorište biljkama a da pritom vaš račun za vodu uvek bude u granicama normale – savetujemo vam da isprobate baštu kaktusa!

Većina biljaka i cveća je prililno osetljiva na toplotu i zahteva veliku količinu vode. Iako nam dolaze hladniji dani, uvek je dobro na vreme razmisliti o ekonomičnosti vrta i pozabaviti se idejama koje ga mogu oplemeniti. Kaktusi su jedna od tih opcija koja, osim pomenute praktičnosti, odlično funkcioniše i kada je estetski deo priče u pitanju.

Kaktusi su biljke kojima je potrebno mnogo manje vode za rast i cvetanje. Ako živite u suvom i toplom regionu, možete se snaći sa malo dodatne vode tokom dugih suša ili posebno vrućih leta. Izuzetno su zahvalni za održavanje jer ne zahtevaju neku preveliku pažnju, a bašta kaktusa ima veoma specifičnu privlačnost koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Opšte je poznato da su kaktusi prilično oštre biljke. Iako vas neće svi kaktusi povrediti kada ih dodirnete, mnogi će vam ipak naterati suze na oči, pa je zato potreban dodatan oprez u radu sa ovim biljkama. Uprkos uvreženom mišljenju, bašta kaktusa bi vas koštala koliko i svaka druga prosečna bašta, i to u svakom pogledu, a u nastavku teksta pronađite još saveta i ideja koje vam mogu pomoći u kreiranju sopstvene bodljikave bašte već danas...

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme