Antistres stočić za kafu koji donosi prirodu u vaš dom

Ograničeno kretanje, kraći boravak u prirodi, manje zelenila pred očima? Ništa zato!

Italijanska kompanija Benetti Home ima rešenje – ako ne možete vi u prirodu, doneće oni prirodu vama. Upravo su kreativci iz ove mlade ali dinamične firme razvili proizvod sa jedinstvenim karakteristikama i to ne samo sa tehničke strane gledišta.

Radi se o vizuelno podjednako moćnoj vertikalnoj bašti koja omogućava održavanje enterijera besprekorno prirodnim – idealnoj kako za domove, tako i za kancelarijske prostore, hotele, velnes centre. Da stvar bude još zanimljivija, Benetti je rešio da svoje snage udruži sa brazilskim umetnikom i dizajnerom Tijagom Kurionijem koji je odmah krenuo u stvaranje jedinstvenih komada nameštaja, onih koje smo rešili danas da podelimo sa vama.

Čisto da dobijete ideju šta zapravo znači sedeti za jednim anti-stres stolom reći ćemo vam da se zapravo radi o stočiću koji je prekriven mahovinom a sve u cilju isticanja njene prelepe zelene boje koja je (zajedno sa prozirnim zidovima akvarijuma) sinonim za vedrinu i blagostanje. Tijago, koji je ujedno i pejzažni arhitekta, jako dobro razume problematiku sadašnjice i poznato mu je da su ljudi u poslednje vreme znatno povećali kupovinu biljaka i zelenila za svoje životne prostore.

Ovim projektom je, kako i sam kaže, želeo da prenese estetski užitak zelenila sačinjenog od 100% stabilizovanog lišaja. Užitak nalik onom vizuelnom u momentu kada se avionom leti preko zelene šume. Umetnik je još odmah na početku bio osvojen prirodnošću, lakom primenom i odsustvom održavanja ovog specifičnog materijala i upravo na tome i počiva njegov koncept, negde na sredini između najvišeg zanatskog umeća i evidentnog umetnićkog stvaralaštva.

Tijago je zainteresovan kako za komercijalno tako i za ono inovativno i “kreativno” tržište, iako je svestan činjenice da je kolekcija pod nazivom Life više usmerena na kolekcionare, dizajnerske galerije kao i malu serijsku proizvodnju. A reč je o krajnje jedinstvenoj kolekciji koja se bazira na unikatnim komadima nameštaja kao što je upravo stočić za kafu, za koji Tijago kaže da je godinama vršio pritisak na njegovu kreativnost.

Koliko god to čudno zvučalo, upravo je ovakav jedan mali proizvod koji čini sastavni deo svakog domaćinstva omogućio savršenu kombinaciju stabilnosti, apsolutne obradivosti i lepe palete boja. Ako se tome doda i izuzetno lako (tačnije nikakvo) održavanje – stvari postaju mnogo jasnije, zar ne?

Morate priznati da ovakav jedan stočić zaista predstavlja pravi izazov za svaki dom. Pa ipak, njegova jedinstvena struktura, čudna elegancija i nadasve zanimljiv materijal od koga je napravljen gotovo da obećavaju svakodnevnicu bez stresa. Makar u trenucima ispijanja kafe.

Izvor: benettihome.it

Povezane teme