Italijanska umešnost na M&O


Zanatlije čuvaju tehnike i tradicije koje su osnovale italijansku zavidnu umetničku reputaciju...

Kada je tradicija u pitanju, nikada ništa nije izgubljeno. Dokaz je bronza i staklo.

Devet vrhunskih zanatlija iz Italije koje je okupila ITA – Italian Trade Agency na prostoru od 210 kvadratnih metara je izložila svoj rad i porodični posao koji se prenosio sa generacije na generaciju. Radeći tako da modernizuju tehnike predaka u poljima obrade metala, topljenja, skulpturisanja i dizajna stakla, bronze, zlata, drveta, kože, voska i gipsa, ove zanatlije su postale branioci i šampioni državnog umetničkog nasleđa.

Delikatan način na koji oni rukuju sa ovim dragocenim, osetljivim materijalima pokazuje pun opseg italijanskog zanatlijskog nasleđa koje je uvek bilo dobro prihvaćeno. Danas ova kompanije i radionice su tražene širom sveta od Evrope, Severne Amerike, Srednjeg Istoka do Azije.

Rad sa staklom i bronzom su dva najprestižnija zanata koji zahtevaju poznavanje specifičnih tehnika i napredne obuke. Druge, poput obrade mermera, rad sa kožom ili tradicionalna rasveta manuskripti zahtevaju strpljenje, preciznost i godine šegrtovanja. Zanatlije specijalizovane u obradi drveta i radu sa kožom su takođe predstavili svoje najbolje radove, uključujući kutije za igračke, elegantne novčanike, torbice i mnogo toga.

Veliki niz proizvoda je sigurno zadovoljilo one koji cene predmete spojene sa tradicijom i u konstantnoj priči sa svetom i vremenima oko njih.

Ovo se sve moglo videti na sajmu Maison&Objet u Parizu.

 

www.parisdesignweek.fr

Povezane teme