Živahna adresa u srcu Pariza koja otkriva lepšu stranu života

Ovaj luksuzni hotel sa panoramskim pogledom na krovove Pariza izgrađen je u okviru istorijske zgrade u blizini Luvra koja je nekada služila kao pošta...

Pod kreativnim rukovodstvom hotelijera Lorana Taiba, otvaranje hotela Madame Reve prati devet godina renoviranja pošte u Luvru od strane Dominikue Perrault Architecture. Završena 1888. godine kao najveća francuska pošta, zgrada se nalazi u samom centru grada, i na samo pet minuta hoda od istoimenog čuvenog muzeja umetnosti.

Hotel, koji je otvoren u oktobru 2021. godine, zauzima veliki deo zgrade i nudi 82 sobe i apartmana, kao i dva restorana i prelepi zeleni prostor na krovu. U ostatku zgrade postoji dovoljno mesta za prodavnice, restorane, poštu pa čak i policijsku stanicu. Taib je koristio moto pokojnog francuskog dizajnera Andree Putmana - „život mora biti zlatan“, da bi uiticao na kompletnu šemu boja za enterijer hotela. Za ovaj hotel dizajnirano je i nekoliko posebnih komada nameštaja za prostore sa mermernim i zlatno-braon tonovima, a iskorišćena je i kolekcija pariskih umetnika i dizajnera kako bi se kreirala posebna atmosfera.

Umetnička dela francuskih umetnika su naručena za nekoliko glavnih prostorija hotela. Primera radi, u grand kafeu su lusteri okačeni sa osam metara visokih plafona zasnovani na umetničkom pokretu Bečke secesije, dok je umetnik Olivije Masmontaj naslikao velelepni mural. S druge strane, u kupatilima se nalaze mozaik pločice u raznim nijansama ružičaste boje koje stvaraju išaran efekat koji se proteže preko zidova i podova.

Sobe takođe okružuju centralnu baštu pod otvorenim nebom, stvorenu tokom regeneracije zgrade od strane Dominik Pero studija arhitekture, koja se prostire na dva nivoa i nudi gostima u restoranu nezaboravno iskustvo na otvorenom.

Posle osam godina rada i zajedničke strasti, hotel Madame Reve se s punim pravom može nazvati jednim neverovatnim mestom koje otkriva jedinstveno iskustvo luksuznog hotela smešteno ispred spektakularne panorame grada sa večnim sjajem.

Izvor: madamereve.com

Povezane teme