Mir, tišina i fasada od zakrivljenog bambusa su dovoljni za stvaranje raja na zemlji

Više slika

Više slika

Vizija ovog mesta je bila stvaranje neobičnog mesta za uživanje ali i rad.

Sa razvojem koncepta zajedničkog života uporedo se razvija i model mikro života u kojem osnivači biznisa i digitalni nomadi pronalaze svoj prostor za odmor i uživanje, kao i mesto za rad, deljenje ideja i okupljanje sa drugim kreativcima.

Dizajniran iz postojeće strukturalne zgrade, glavni koncept hotela Clan Living je sastavljen korišćenjem zakrivljenog bambusa kao fasade u kombinaciji sa granama kafe kao primarnog materijala koji je orkestrirao centralno žarište za život ovog neverovatno udobnog hotela.

Hotel je zapravo zgrada koja se prostire na tri sprata od kojih svajki zadržava različit pristup dizajnu enterijera. Od uređene grane za kafu koja je sastavljena kao ležaljka na prvom spratu, preko viseće mreže na drugom, pa sve do stola i radne stolice u apartmanu koji ima fantastičan pogled na neverovatnu prirodu - ovde je sve podređeno potrebama specifičnih gostiju.

Okupljanje i spajanje takozvanih digitalnih nomada je glavni zadatak ovog projekta. Hotel je opremljen tako da obezbeđuje mesto za rad, zajednički prostor za druženje (i brčkanje nogu u bazenu tokom rada) i okupljanje tokom večernjih sati. Bambus je glavni materijal koji se namerno koristi kao simbol uvažavanja lokalne kulture ali i zajedništva.

Bambus, grane kafe, viseća mreža i prirodni tvrdi kamen su glavni materijali koji povezuju različite oblasti hotela. Ova četiri glavna materijala u potpunosti oslikavaju principe ekologije i održivosti, dajući prednost korišćenju lokalnog materijala i smanjenju trajne konstrukcije. Bambus u obliku luka prenosi osećaj fleksibilnosti prema eri rada digitalnih nomada, dok je korišćenje sekundarne kožne fasade prirodni odgovor na specifično okruženje.

Clan Living hotel je dizajn koji će rasti i razvijati se zajedno sa svojim gostima. 

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...