Industrijalizam na meksički način: Pinche bar nudi novi pogled na dobru zabavu

Zavirite u Pinche bar, objekat opremljen u industrijskom stilu koji nudi jedan sasvim drugačiji pogled na dobru zabavu i noćni život Meksika.

Ovaj bar u potpunosti je dizajniran u industrijskom stilu (pogledajte samo taj toalet!) a nalazi se unutar velike obnovljene fabrike koja je sagrađena davnih četrdesetih godina prošlog veka. U pitanju je prostor od čak trista kvadratnih metara, ujedno i deo velikog skladišta u kojem se nalazi američki roštilj restoran, administrativne kancelarije i nekoliko prostora za organizovanje događaja.

Konkretan Pinche Bar smešten je na drugom nivou i u svom prednjem delu ima otvorenu terasu prekrivenu biljkama i muralima koji su inspirisani američkim sportskim, muzičkim i kulturnim ličnostima. U otvorenom delu nalaze se stolovi za ručavanje i mali bar u uglu koji je otvoren za javnost kada je glavni bar unutra zatvoren za posebne događaje.

Glavni ulaz otvaraju dva velika preklopna vrata koja omogućavaju da se glavni šank iznutra proširi u spoljašnji prostor tokom velikih zabava i događaja. Kada se vrata zatvore, metalna fasada otkriva reč „dobrodošli“ i to na preko 20 različitih jezika!

Glavna karakteristika bara je crni betonski pult ukrašen zarđalim metalnim panelima koji se proteže preko 15 metara. Unutrašnji zidovi su obloženi specijalnim drvenim daskama kako bi prostoru dali toplu i tihu atmosferu, dok glavni zid iza šanka ima daske raspoređene u obliku dijamanta koje se poigravaju sa dijagonalnom geometrijom postojećih krovnih rešetki i metalnih stubova.

Sav nameštaj je rađen po meri, od visećih lampi, slavina za pivo, do stolova i stolica. Neki stari delovi zupčanika pronađeni u podrumu fabrike su čak prenamenjeni kako bi upriličili džinovski mural na bočnom zidu bara.

Moderan i unikatan, ovaj prostor definitivno naglašava svu lepotu industrijskog stila koja se može kombinovati na milion načina. Meksički način svakako predstavlja krajnje neočekivan izlet u svetu dizajna, ali – kao što i sami možete videti – odlično obavlja posao!

Povezane teme