Zanimljivi načini oblaganja kade u savremenom kupatilu

Savremena kupatila sve više liče na spa centre, a manje na prostore za održavanje higijene.

U odnosu na svoje starije rođake, savremena kupatila su stilski prikaz onog što vlasnik smatra inspirativnim. Ukoliko težite ka kupatilu u kom je zadovoljstvo boraviti, onda već verovatno imate samostojeću kadu. Ako vam ona nije dovoljno lepa, postoji mnogo načina na koji je možete obložiti i samim tim joj dodati notu stila. Donosimo vam u tom pogledu pregršt ideja za prekrivanje stranica vaše kade, koje će vaš kupatilski prostor učiniti jedinstvenim.

MERMER

Materijal koji na sav glas ističe spa efekat u prostoru je svakako mermer. Ukoliko je on preskupa varijanta za pokrivanje kompletnog kupatila, oblaganje kade se nameće kao idealna opcija za dodatak stila. Beli, sivi i crni mermer su najatraktivnije varijante koje su sebi nose dozu luksuza.

DRVO

Drvo je veoma popularan materijal za uređenje kupatila, jer u njega unosi dozu topline i prirodan osećaj. Oblaganje kade drvetom je fantastična ideja ako težite ka rutičnom, vintage, industrijskom pa čak i vrlo modernom stilu. Pri oblaganju kade drvetom, treba da vodite računa o tome da drvo bude dobro zaštićemo uljanim lakom, kako ne bi istrulilo u dodiru sa vodom. Kontrastno tamnije drvo je posebno atraktivno, ali su jednako privlačne i neutralne varijante.

DRUGI MATERIJALI

Vašu kadu takođe možete da obložite pločicama zanimljivog uzorka i na taj način istaknete njeno prisustvo u prostoru. Metalne ploče su isto tako vrlo privlačna opcija koja daje industrijski osećaj prostoru. Kamen je ideja koja vas vraća korenima i donosi onu dozu sirove lepote prirode u vaš enterijer.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme