Vreme je za promene u kupatilu

U svakom kupatilu čini se da dominira jedna, ili nijedna boja...

Obično su to neke uobičajene, bela, krem, sivkasta ili plava boja, kojom je obojeno celo kupatilo. Naravno, to može da nam dosadi, pa ako želite da promenite nešto, a da ne promenite mnogo toga u vašem kupatilu, evo nekoliko saveta. Uglavnom kupatila nam ne budu ni previše velika, a i u njih ne dolazi previše prirodnog svetla. To može da frustrira i da ograniči naše kreativne ideje, ali ipak neki detalji i sitnice čak i u malom prostoru mogu da doprinesu mnogo.

Ukoliko u kupatilu imate tuš kabinu, možete uzeti u obzir da jedan njen zid ofarbate u crno. Za ovo vam mogu najbolje mogu poslužiti crne pločice i crne fugne. Pločica nećete potrošiti puno jer za odličan efekat dovoljno je da samo jedan zid bude crn. Na ovaj način potpuno ćete promeniti dosadan izgled tuš kabine ali i celog kupatila. Takođe jedan zid u kupatilu možete oblepiti nekom zanimljivom tapetom sa šarom geometrijskih oblika. Naravno ne nešto preterano šareno, ali nešto neutralno što će se dobro uklopiti sa ostatkom ambijenta. Ukoliko želite da promenite još nešto, a da se ne bacite u baš prevelik trošak, neka to bude tuš. Nabavite jedan od onih velikih tuševa koji deluju poput pljuska koji se spustio na vas dok se tuširate. Ovakva promena je mala, ali značajna.

Ukoliko u kupatilu imate kadu, umesto da ovog puta promenite zavesu, možete umesto nje nabaviti providnu staklenu pregradu, pa vam i kada može postati kabina. Ovakve pregrade ne zahtevaju mnogo ulaganja, a doprineće toploti u vašoj kadi, i propustiće mnogo više svetlosti unutra nego što to radi zavesa za kadu. Takođe možete promeniti i samo pločice koje se nalaze iznad kade, ubacite pločice neke zanimljive boje, a istog oblika i veličine kao i vaše stare pločice. Ovakvo kupatilo izgledaće potpuno novo i veoma zanimljivo.

Ako vam fali prostora u kupatilu, a imate vodokotlić koji je postavljen nisko, možete ovu situaciju iskoristiti i vodokotlić ograditi pregradnim gipsanim zidom, tako da od tog prostora napravite policu. Pregradni zid ukrasite nekom neobičnom retro tapetom, kao i još neki zid u kupatilu i dobićete fenomenalan efekat. Još jedna opcija je da ubacite uspravan radijator-držač peškira, i na njega okačite vaše nove peškire veselih boja.

Ako ipak želite i imate vremena i mogućnosti, možete započeti renoviranje celog kupatila, i promeniti njegov izgled u potpunosti. Pločica ima neverovatnih boja i dezena. Elementi u kupatilu ne prave se više samo i isključivo u beloj boli. Ako vam u kupatilu dominira bela, možete nabaviti crveni stakleni lavabo i crvenu dasku za wc šolju. Možete i promeniti izgled vašeg kupatila tako što će u njemu dominirati drveni elementi i nežne prirodne boje.  Pločice sa nekoliko detalja koji odgovaraju ambijentu, i poneka biljka u kupatilu, napraviće predivan ambijent.

Naravno, svaka promena je dobrodošla, pa će i jednostavno menjanje kompleta za držanje sapuna, četkica za zube, rolne toalet papira i četke za wc šolju, doprineti da se vaše kupatilo osveži, a sa njim i vi ćete uživati u promeni.

Č.K.

Povezane teme