Uređenje kupatila drvetom za stvaranje jedinstvenog spa osećaja

Drvo predstavlja materijal koji se ne koristi naročito često u prostorima kojima dominiraju voda i vlaga, kao što je kupatilo.

Međutim ono postaje sve popularnije u datom prostoru zahvaljujući spa osećaju koju u njega unosi. Inovativni završni premazi i obrade drveta omogućavaju svima onima koji žele da drvo bude deo njihovog kupatila, da ove zamisli bez bojazni sprovedu u delo. Ako se pitate kako postići moderan spa izgled u kupatilu, redovi koji slede su namenjeni vama.

Pre svega treba da uzmete u obzir stil koji se proteže kroz vaše kupatilo. Seoski i rustični prostori zahtevaće prisustvo veće količine drveta nego minimalistički i savremeni. Čak i prostori poput ledenog skandinavskog i grubog industrijskog mogu biti zagrejani prisustvom drveta. Nakon toga treba da se opredelite za površine koje želite da budu ukrašene drvetom. Vaša odluka može da bude u pogledu plafona, podova, zidova, kao i kupatilskog nameštaja. Ako želite da pratite trendove, treba da znate da je fokus na većim drvenim površinama.

Vaš treći zadatak je zapravo izgled drveta. Po vašem ličnom osećaju to može biti prirodno drvo, šperploča, ili čak pločice u obliku drveta što predstavlja rešenje koje ne zahteva mnogo održavanja. Kada su prirodno drvo i šperploča u pitanju njima će biti potrebni vodootporni premazi, kao i zaštita od toplote. S vremenom takođe biće potrebno da obnovite date premaze. Koju god varijantu da ste odabrali, vaše kupatilo će dobiti sasvim nov izgled zahvaljujući prisustvu drveta, koje ima poseban šarm u sebi.

Zavirite u našu galeriju i pronađite svoju inspiraciju za stvaranje vrlo privlačnog kupatilskog prostora inspirisanog spa centrom.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme