Uređenje kupatila detaljima od kamena

Gotovo da ne postoji grublji materijal koji sa takvom lakoćom može uneti toplinu u savremen dom, od kamena.

Kamen se kao prirodan materijal od davnina koristio za prvenstveno izgradnju objekata u kojima su ljudi živeli, a kasnije i za njihov dekor. Svojom bojom, teksturom i raznovrnošću, kamen unosi prijatan osećaj u svaki prostor u kom se nađe. Danas je kamen moguće u savremenom domu videti u njegovom apsolutno prirodnom ili veštački izvedenom izdanju. Ovom prilikom odabrali smo da zavirimo u savremena kupatila dekorisana kamenom, kako bi vam pokazali na koje sve načine on tamo može biti prikazan.

Kamen je zapravo odličan izbor za dekor kupatila. Postojan je u vlažnim i mokrim sredinama, izdržljiv je što se frekvencije tiče, a takođe se i uklapa u brojne stilove uređenja – od rustičnog, preko vintage, modernog, minimalističkog pa sve do industrijskog. Postoji takođe više načina korišćenja kamena u kupatilu. Najzastupljeniji oblik je onaj u vidu kamenog zida ili rezbarenih detalja poput lavaboa ili kade.

KAMENI ZIDOVI

Oblaganje zidova kamenom u kupatilu je odvažna odluka koja unosi poseban šarm u vaše kupatilo. U odnosu na klasične pločice na zidovima ili police, kamen je bezvremenska ideja koja će dati prostor učiniti interesantnijim i bogatijim. Po vašem izboru to može biti jedan akcentni zid, prostor u krugu tuš kabine prekriven kamenom ili onaj iznad kade u zavisnosti od toga šta želite da naglasite u prostoru. Osim toga, ako volite drvo kao materijal za dekor, kamen će vam poslužiti kao savršena dopuna prostoru u kom je drvo već prisutno.

KADE I LAVABOI OD KAMENA

Ako vam oblaganje zidova u kupatilu predstavlja preveliki izazov, opredelite se za nešto sofisticiraniju varijantu. Odaberite kamenu kadu ili lavabo kao detalj koji će vaše kupatilo učiniti toplijim i prijatnijim. Grubo klesane kamene kade su poseban trend u poslednje vreme, a ništa manje privlačne su svakako i elegante varijante koje deluju vrlo prefinjeno uprkos činjenici da su napravljene od kamena. Ako želite da naglasite vaš lavabo ili kadu od kamena, možete potražiti neko drveno postolje, i svakako se poigrati oblicima, bojama i teksturama.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme