Stilsko malo kupatilo sa tuš kabinom

Kupatila u savremenim domovima su obično vrlo mala.

Njihova mala kvadratura ne ostavlja mnogo prostora mašti i kreativnosti. Sa željom da se uštedi na prostoru i isti iskoristi za dnevnu ili neku drugu sobu, kupatilo je nepravedno smanjeno do vrlo nezahvalnih proporcija. Međutim, čak i takvo, ako se planski dizajnira može na veoma perspektivan način da se iskoristi.

Najvažnije od svega je da kupatilo, bilo ono veliko ili malo, bude funkcionalno. Nakon toga sledi estetski deo. Postavlja se pitanje, kako kada ste ograničeni sa prostorom uklopiti prave nijanse, obezbediti malom kupatilu prozračnost i istaći stil koji vam se dopada? Nije toliko teško kao što vam se možda čini.

Pre svega pozdravite se sa kadom. Ona zauzima mnogo prostora i u malom kupatilu nema potrebe za njom, kada danas postoji izrazito mnogo stilski dizajniranih tuš kabina. Upravo to je naša današnja tema – malo stilsko kupatilo sa tuš kabinom. Kako da vam u vašem malom kupatilu u kom je tuš kabina umesto kade, ipak bude ugodno i prijatno?

STIL I BOJE

Svakako da je preporučljivo da se i pri dizajnu vašeg malog kupatila vodite stilom koji dominira ostatkom stana. Iako malo, ono je vaš kutak u kom želite da uživate. Bilo da preferirate savremen, minimalistički, rustičan ili neki drugi stil, uz nekoliko sitnih detalja i vaše kupatilo malih dimenzija možete pretvoriti u oazu mira i zadvoljstva. U tom pogledu možete odabrati zidne i podne pločice zanimljivog dezena, kupatilski nameštaj i dekoracije poput cveća, umetničkih slika, mirišljavih sveća i sl.

Ako npr težite ka rustičnom stilu možete odabrati pločice koje verno imitiraju drvo, ili moderan i jednostavan nameštaj za minimalistički utisak. S druge strane ako želite da stvorite glamurozan prostor, iskoristite neke upadljive detalje poput zlatnih okvira ogledala, ručki na ormarima i sl.

Kada je spektar boja u pitanju važno je naglasiti da one treba da budu u svetlim tonovima. S obzirom da se radi o maloj kvadraturi, tamni tonovi mogu samo da budu detalji i to ne mnogo njih. Što nežnije i svetlije boje, to lepše i prijatnije okruženje.

Potražite inspiraciju za vaše malo stilsko kupatilo sa tuš kabinom u našoj galeriji fotografija.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme