Stilski dekor malog kupatila

Mala kupatila postala su uobičajena pojava.

Nema sumnje da život u velikom gradu donosi brojne prednosti, ali je ograničen prostor svakako jedna od njegovih mana. Međutim čak i kupatilo vrlo male kvadrature može da bude dizajnirano sa stilom i da predstavlja vašu malu oazu savršenstva i mira. Ako ste rešili da vašem malom kupatilu podarite osvežavajući make – over, ostanite sa nama u redovima koji slede.

BOJE I STILOVI

Kada je reč o malom kupatilu ono na šta treba da se fokusirate su svetlije nijanse boja. One vizuelno proširuju prostor, pa se u njemu nikad nećete osećate previše – zarobljeno. Neutralni kolor ne mora da bude monoton ako ga primenite na pravi način. Pločice različitih neutralnih tonova mogu da stvore vizuelni interes. Takođe doprinećete dopadljivosti svog kupatila ako odaberete šestougaone pločice, one u stilu riblje krljušti ili neke opipljive teksture. Ako želite da dodate kontrast vašem svetlom kupatilu, taman pod je opcija koja vam se nudi. Ukoliko pak želite bezvremensku šemu boja predlžemo da odaberete crno – beli prikaz. Kada je reč o stilovima, trenutno najpopularniji su boho, Art Deco, skandinavski i minimalistički. Suptilnim mešanjem pojedinih stilova možete vaše kupatilo učiniti personalizovanijim.

NAMEŠTAJ I DEKOR

Pri uređenju malog kupatila prednost bi trebalo da date tuš kabini u odnosu na kadu. Ukoliko volite rituale kupanja u kadi, potražite neku minimalnih dimenzija, kako ne bi previše prostora oduzela vašem kupatilu. Plutajuće varijante lavaboa su vrlo privlačne, pri čemu maksimalno štede prostor. Otvorene police su takođe dobra ideja koja vam donosi brojne prednosti u malom kupatilu. Ako u kupatilu postoji prozor, iskoristite matirano staklo da zaštitite svoju privatnost a da pri tom ne eliminišete dnevnu svetlost. Kada je dekor u pitanju stvari je potrebno da svedete na minimum. Zelenilo u saksiji i zidna umetnost su sve što vam je potrebno. Lepe prostirke i meki peškiri uneće dozu stila i udobnosti u vaše kupatilo.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

 

Povezane teme