Saveti, ideje & aktuelnosti kada je opremanje kupatila u pitanju

Da li je vašem kupatilu potrebno malo modernog ažuriranja?

Ukoliko je vaš odgovor potvrdan onda za vas nema zime, imamo taman toliko saveta, ideja i što je najbitnije – fotografija, koje će vam pomoći da se lakše odlučite za stil koji će momentalno poboljšati izgled vašeg kupatila!

Sve je tu, na jednom mestu, od savremenih ideja za tuš do elegantnih, mermernih i luksuznih dizajna, kao i uverenje da osveženje kupatila ne zahteva uvek potpuni remont već ponekad može biti krajnje jednostavan remodeling poput zamene umivaonika, slavina ili pak osvetljenja.

Ukoliko ste se pitali šta je to u trendu ovih dana, mi ćemo vam odmah reći da se vodeći svetski dizajneri sve više i više odmiču od tvrdih, uglastih, oštrih linija i naginju ka nameštaju u lepršavijim oblicima.

photo: daytrue.com

Mermer u svim varijantama, od zidnih do podnih obloga je takođe i dalje na ceni jer neizostavno daje onaj neprolazan šmek svakom ambijentu, pa tako i kupatilu. Kad smo već kod materijala valja odmah dodati i kanelirane i mat završne obrade koje su i dalje primetne u gotovo svim vestima, pa se zato slobodno odvažite da “izbrazdate” svoje kupatilo što je više moguće. Pruge su u modi, posebno kad dolaze u nešto živopisnijim bojama, poput zagasito narandžaste ili kraljevsko plave.

Vodootporne dekorativne tapete su oduvek bile zanimljiv deo dekoracije kupatila, ali ne možemo a da ne primetimo da su ove godine ipak doživele svojevrstan boom. Smeli uzorci i dezeni sada preovladavaju i u najvlažnijem delu doma gotovo istim onim intenzitetom koji susrećemo u dnevnim sobama.

Ruku pod ruku sa tapetama na velika vrata u naša kupatila ulazi i stari dobri vintidž i to u vidu plavih i belih pločica koje slave lepotu evropske keramike pa sebi dozvoljavaju i onaj šmekerski “ostareli” look.

Izvor: daytrue.com

Povezane teme