Saveti i ideje za opremanje kupatila u crvenoj boji

Šema boja u bilo kom prostoru vašeg doma, uključujući kupatilo, govori puno o vašoj ličnosti...

Na primer, svako kupatilo uređeno u nijansama crvene moglo bi biti sinonim za ličnost koja ceni eleganciju i smelost. I da, jasno nam je da je ovo boja sa kojom je prilično teško raditi, ali uz malo kreativnosti i inspiracije možete se lepo nagoditi i sa njom.

Crveni dekor će se uklopiti u mnoge stilove, od vintage i prefinjenih do modernih i minimalističkih. Energična, hrabra i ponekad jednostavno briljantna, crvena je boja koja čak i najdosadnijim prostorima može dati zadivljujući izgled. Sa trendom korišćenja svetlih, neutralnih tonova u enterijeru koji dobija na zamahu u poslednjoj deceniji, crvena je ponovo postala istaknuta kao nijansa koja se koristi za stvaranje takozvanih žarišnih odnosno akcentnih tačaka u domu.

Slično kao i u svim drugim prostorijama, ova živahna boja može transformisati vaše kupatilo u moderan, blistav prostor. Iako korišćenje crvene može biti nezgodna stvar, čini se da je ona idealna sve dok se sa njom ne pretera. Kao i svaka druga smela boja, ukoliko je ima previše i crvena će načiniti da vaše kupatilo izgleda manje nego što jeste. Zato je predlog obavezno dodati belu, krem i svetlo sivu, koje su savršene za osveženje crvenih prostora.

Crvenu kao dominantnu boju u kupatilu nije teško izvući, a ključ ovog izgleda leži u osvetljenju. Ono može prilično da ulepša ili pokvari izgled vašeg (malog) kupatila posebno ukoliko je ono prekriveno crvenim svetlucavim pločicama. Pametna mešavina akcenta i ambijentalnog osvetljenja je ključ elegantnog a ne napadnog crvenog izgleda.

Drugi način da ispunite kupatilo crvenom bojom, a da sekundarna boja ne bude klasična bela, jeste da isprobate sjaj srebra. Trend upotrebe svih metalnih nijansi dobija na popularnosti, ali u ovom slučaju zlatna boja ne bi trebala da bude prvi izbor. A u slučaju da još uvek planirate da koristite pločice kako biste uneli crvenu boju, onda je crna skoro uvek idealna komplementarna nijansa.

Crvena i crna je bezvremenska kombinacija koja funkcioniše skoro svuda, a ako ste raspoloženi za nešto hladniji look kupatila, slobodno koristite tamne nijanse sive da zamenite crnu. Kombinacija crvene i žute je još jedna zabavna opcija koja nudi lakšu i veseliju vizuelnu privlačnost.

I na kraju, za sve one koji se plaše da se odmah potpuno posvete crvenoj boji, imamo rešenje koje glasi: dodavanje crvenih akcenata u kupatilo sa neutralnom šemom boja. Ovo je prilično jednostavno i jeftino, a možete se odlučiti za crvenu boju peškira, podnih prostirki, ili crvenih polica.

photo source: home-designing

Povezane teme