Šareni dizajn kupatila koji će vas inspirisati

Bez obzira na to da li želite samo da testirate jarke boje, dodate suptilne zlatne akcente ili možda isprobate smele tapete, šareni dizajn kupatila je nepresušna inspiracija!

Dosadna kupatila su “out”, treba nam nešto ludo, novo i uzbudljivo! Kada je u pitanju šareni dizajn kupatila, inspiracija je beskrajna. Bez obzira na to da li ste konačno shvatili šta želite da uparite sa tim azurnim pločicama, ili predugo čekate zeleno svetlo za montiranje žutih ormarića, postoje tri brzinska načina da u svoje kupatilo dodate malo tog smelog, šarenog dizajna o kome maštate!

ZAMENITE NAJSITNIJE DETALJE

Ne samo da je ovaj korak prilično laka i jeftina investicija, već ga je tako lako poništiti ili promeniti sledeći put kada želite da promenite dizajn kupatila. Trenutno su mesingani detalji u modi, kao i završne obloge od mesinga koje su ujedno i idealan način da svom kupatilu date malo luksuza. S druge strane, brušeni mesing ima romantičan osećaj i suptilan glamur koji zadivljuje čak i lepotu prirodnog kamena. Osim mesinga, u pomenute detalje spadaju i elementi od stakla kao i oslikana keramika koja se jako dobro može uklopiti u svaki kutak ovog prostora.

“OBUCITE” SVOJE ZIDOVE U ŠARENILO

Za brzo ažuriranje, razmislite o farbanju zidova (ili plafona) u neku svetlu nijansu. Ko je rekao da kupatilo mora biti neutralno? Plava i zelena su očigledan izbor za primorski ili spa osećaj, ali nema ograničenja! Svetli koral ili jarko žuta mogu biti upravo ono što vam je potrebno da vas probudi ujutro. U tako malom prostoru, boja može izgledati rizično, ali je upravo suprotno. U malom obimu, lako je postati hrabar bez preterivanja. Ako niste spremni da se opustite i ofarbate svoje zidove, razmislite koji drugi elementi u vašem kupatilu mogu da podnesu boju: ormarići, pločice, ili možda kada?

POTPUNO PREUREĐENjE

Ako ste spremni za potpuno renoviranje, pločice u boji i izbor nekih autentičnih šara i dezena mogu pomoći da se vaš šareni dizajn kupatila istakne. Dodavanje zanimljivih pločica kao pozadine tamne boje ili korišćenje kitnjastih tapeta u celom prostoru stvara raspoloženje koje ljudi vole jer je neočekivano. Šarene pločice pod tušem ili oko umivaonika će takođe svima privući pažnju, a preporuka je da se poigravate sa svojim zidnim oblogama – postavljajte ih slobodno do pola zida, koristite panele, ili jednostavno miksujte sve ove elemente do mile volje.

Šta god da odlučite da uradite sa svojim kupatilom, jasno je da boja i šara imaju svoje velike trenutke u dizajnu enterijera. Kako novi proizvodi i stilovi nastavljaju da se razvijaju, skoro uvek možete pronaći ono što odgovara vašem stilu i potrebama preuređenja.

Povezane teme